Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

30. 9. 2008

Čtyři desetiletí Miloše Frýby v televizi veřejné služby

Koncem září letošního roku uzavírá svou spolupráci s Českou televizí po obdivuhodných 40 letech pan Miloš Frýba. Diváci si ho dodnes dobře pamatují jako programového hlasatele.

Miloš Frýba zasvětil televizi veřejné služby celý svůj profesní život. S někdejší Československou televizí spolupracoval od konce 60 let jako elektroefektář, v roce 1972 se stal programovým hlasatelem. „Byl jsem tehdy první muž ve funkci programového hlasatele a na svém kontě mám ještě jedno prvenství: byl jsem ten, kdo zahajoval pravidelné barevné vysílání na Kavčích horách, a naopak jsem byl poslední, kdo se loučil s hlasatelnou v Měšťanské besedě, odkud se vysílalo do té doby,“ vzpomíná na své profesní začátky Miloš Frýba.

V roce 1988 se Miloš Frýba stal vedoucím hlasatelského sboru a pomalu se připravoval na odchod z televizní obrazovky. Od roku 1990 do dnešních dnů zúročuje své dlouholeté hlasatelské a televizní zkušenosti jako režisér dne.

„Upřímně a s uznáním děkuji panu Miloši Frýbovi za desítky let úspěšného působení před i za kamerami České televize nejen jménem svým a všech kolegů, ale také jménem diváků televize veřejné služby,“ říká generální ředitel ČT Jiří Janeček.


Ladislav Šticha
Tiskový mluvčí ČT