Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

23. 9. 2008

Exit 316 bodoval na festivalu v Rumunsku

Televizní cyklus pro mladé Exit 316 zvítězil v kategorii tvorby pro děti a mládež na festivalu v rumunském městě Buzias. Pořad z produkce Křesťanské akademie mladých vznikal v letech 2006 - 2007 ve studiu ZoomFilm (později přejmenovaném na VistaFilm) pod dramaturgickým vedením Centra náboženské tvorby České televize. Festival je součástí konference Křesťanské asociace pro vizuální média CEVMA (Christian European Visual Media Association).

Konference Křesťanské asociace pro vizuální média CEVMA se koná každým rokem. Letos se uskutečnila ve dnech 17. – 21. září a zúčastnily se jí organizace z 20 zemí.

„Exit 316 účastníky festivalu velice zaujal,“ uvedl dramaturg Centra náboženské tvorby brněnského televizního studia Petr Raus. „Jeho prezentace otevřela bohatou diskuzi o náboženské tvorbě České televize.“

Cyklus Exit 316 vysílala Česká televize od září 2006 do října 2007. Pořad nahlíží na křesťanství očima mladých lidí, předkládá alternativy k hodnotovým otázkám běžného života, přináší reálné životní zkušenosti, vybízí k diskuzi, ale plně přitom respektuje názorovou svobodu každého jednotlivce. V roce 2006 získal Exit 316 prestižní ocenění Ekumenický projekt roku, který uděluje Ekumenická rada církví. Od září 2008 vysílá Česká televize navazující projekt nazvaný Exit 316 – Mise.




Hana Orošová
tisková mluvčí ČT TS Brno