Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

30. 6. 2008

Česká televize natáčí nový televizní film Kanadská noc v režii Z. Zelenky

Česká televize v současné době v rámci své původní dramatické tvorby natáčí nový televizní film podle scénáře Hany Cielové Kanadská noc (s pracovním názvem Nový syn). Renomovaný režisér Zdeněk Zelenka obsadil do hlavních rolí tohoto psychologického dramatu ze současnosti Dagmar Havlovou a Viktora Preisse.

Námětem příběhu rodiny, kterou otřásla tragická událost a která nabrala nečekaný zvrat je skutečná událost, kterou autorka scénáře Hana Cielová domyslela do všech dramatických důsledků.

Natáčení tohoto devadesátiminutového televizního filmu, který je realizován na filmovou surovinu v reálech a exteriérech, probíhá v termínech navrženého natáčecího plánu. Náročnost příběhu vyžaduje od celého filmového štábu a hlavních protagonistů maximální soustředění a vysokou míru nasazení. V tomto duchu také realizace úspěšně probíhá a zejména oba hlavní představitelé ve svých hereckých výkonech projevují mimořádně dobrou kondici a vysokou profesionalitu.

„Právě teď jsme v polovině natáčení. Jsem rád, že hlavní role ztvárňují tak výteční herci a že Česká televize připravila takovou látku, v níž se Dagmar Havlová vrací na televizní obrazovky v zajímavé, dramatické a herecky náročné roli. Dagmar Havlová a Viktor Preiss podávají před kamerou Karla Fairaisla znamenité výkony a natáčení probíhá v pohodě a v klidu. Věřím, že i jeho druhá polovina bude taková a oba herci dovedou vývoj postav do silně emotivního konce, jak jim jej připravila scenáristka Hana Cielová. Oběma hlavním představitelům velmi dobře sekundují dva studenti konzervatoře Jakub Grafnetr a Filip Cíl, je radost sledovat, jak se oba mladí herci učí od těchto bardů,“ říká režisér Zdeněk Zelenka.

Diváci České televize tak budou mít možnost opět vidět Dagmar Havlovou v premiéře atraktivního filmového příběhu.

Česká televize připravuje také návštěvní den pro novináře a fotografy na natáčení, který proběhne do konce července.



Ladislav Šticha
Tiskový mluvčí ČT