Pod pokličkou → 25. 7. 2019

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68659

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

25. 7.
2019

Jak myslíme, tak jíme a jak jíme, tak myslíme

Jídlo není jen záležitostí žaludku, ale i mozku. Stejně jako psychika ovlivňuje naši stravu, tak může skladba potravin ovlivnit naši psychiku. Pro někoho se jídlo stává zástupným prostředkem k řešení stresů či emočně vyhrocených situací. Lidé, kteří těžko zvládají své jídelní návyky, mívají častěji i problémy v mezilidských vztazích. I tak vážné téma se vejde Pod pokličku a to s humorem tomuto pořadu vlastním.

Víte, že...

a) Čeští muži si chtějí na jídle především pochutnat, ženy se nnaopak soustřeďují na vysoký obsah zdraví prospěšných látek.
b/ Z průzkumu agentury Ogilvy vyplynulo, že 57 % českých mužů je připraveno pochutnat si na každém pokrmu nehledě na informaci o možném...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie

Recept

Zeleninová polévka

zelená cibulka
pórek a rajče
sojová omáčka (bez glutamátu)
majoránka, sůl a pepř
1 lžička misa
čerstvá okurka
petrželka

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

V prázdninovém menu najdete i vaření v remosce

20. 7. 2011 17:30 ČT1

Remoska je, podle mínění špičkových kuchařů a odborníků, jeden z mála příspěvků Čechů do světové gastronomie. Malá, samostatná a uzavřená trouba nahradí mnoho dražších kuchyňských spotřebičů. A vy se Pod pokličkou dozvíte, že…