Pod pokličkou → 11. 4. 2021

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 69252

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

11. 4.
2021

Alkohol je koření, které má své určení

Alkohol nemusí být jen aperitivem a digestivem, ale i kořením a dochucovadlem studených i teplých pokrmů. Alkohol se používá v mnoha světových kuchyních pro lepší chuť, jako regulátor hustoty i způsob dokončení pokrmu. Tentokrát se Pod pokličkou dozvíte vše o flambování, fondue a kdy pro lepší chuť použít víno a kdy pálenku. A také, jaký vliv má alkohol v této formě na naše těla.

Víte, že...

a) Vařit s vínem je věda. Například bílý Sauvignon je vynikající do jídel s bylinkami, kterým dodá lahodnou chuť. Kalifornské červené víno Zinfandel se díky aroma bobulí a višní hodí do sladkých omáček ke zvěřině a mladé Chardonnnay zase skvěle zvýrazní...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie

Recept

Pivní štrúdl

125 ml piva
1 kg jablek
400 g hladké mouky
150 g cukru
3 lžíce másla
50 g rozinek
150 g strouhanky
2 žloutky
skořice

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Z ovčího mléka nevznikne jen feta

8. 10. 2008 17:30 ČT1

Chov ovcí býval v Čechách značně rozšířen odnepaměti. Chovaly se hrubovlné ovce, které poskytovaly kromě vlny i mléko. Za zlatou éru českého ovčáctví lze považovat 30. léta 19. století. Tehdy se už ovce chovaly spíš pro maso. Od…