Pod pokličkou → 19. 9. 2012

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68296

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

19. 9.
2012

Mléko, maso a sýry z kozy

Tentokrát se Pod pokličkou dozvíte, co vše do lidských životů může přinést koza! Tohle užitečné, chytré a svéhlavé zvíře v minulosti dokázalo samo uživit celou rodinu. Dnes znovu objevujeme, že z jejího mléka lze připravit skvělé sýry a všechny výrobky z kozího mléka jsou pro naše těla lepší než všemožná léčiva. Současná česká kuchyně naprosto opomíjí skopové maso a vy se podívejte, jak je chutně připravovat a proč jíst.

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Bešamel či jíška zaplní nám bříška

1. 12. 2010 17:30 ČT1

Zásmažky a zahušťování jídel jsou středoevropskou specialitou. Zahušťovat se dá mnoha způsoby, ale jsou mezi nimi chutnější a méně chutné i zdravé a méně racionální způsoby. Pod pokličkou se dnes dozvíte vše o zahušťování…