Pod pokličkou → 16. 11. 2019

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68843

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

16. 11.
2019

I bez cukru sladíme, že to chutná, tušíme

V pořadu Pod pokličkou dnes zjistíte, proč zvířata i člověk milují sladkou chuť. Během staletí jsme se naučili sladkosti vyrábět a způsobili si tím zdravotní potíže. Jak z toho ven? Zapomeňte na cukr a umělá sladidla, příroda nám nabízí jiné, tělu příznivé možnosti. Zjistěte, jak sladit přírodními sladidly, jak je získat a používat.

Víte, že...

a) Lékaři doporučují konzumovat maximálně 20 kg cukru na osobu a rok. My Češi si, ale ročně dopřejeme dvojnásobek, tedy 40 kg cukru na osobu a rok. A průměrný Američan za rok spotřebuje dokonce téměř 80 kg cukru. To znamená, že denně musí průměrně spolykat 46 lžiček...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Fíkový salám

200g fíků
35g medu
200g ořechů
50g mandlí
30g kandovaného ovoce
Citrónová šťáva

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Dobré víno z vinotéky je nad všechny jiné léky

30. 12. 2009 17:30 ČT1

Češi se zařadili mezi vínomilné národy. Češi víno nejen pijí, ale i sbírají. Jak poznat dobré víno vás bohužel nenaučíme ani v pořadu Pod pokličkou, televize ještě stále neumí přenášet chuť ani vůni. Určitě se ale dozvíte,…