Pod pokličkou → 8. 3. 2020

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68910

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Uvidíte

8. 3.
2020

V každém ročním období jiný pokrm se hodí.

Napadlo vás někdy, proč vám v zimě chutnají teplé polévky a při pohledu na salát vám naskočí "husí kůže"? Odpověď je jednoduchá, v každém ročním období potřebuje vaše tělo jiné složení stravy. Naši předkové jedli to, co bylo dostupné, my to paradoxně máme v době supermarketů těžší. Zeleninu si můžeme koupit kdykoliv a odkudkoliv. Co jíst na jaře, v létě, na podzim i v zimě se dozvíte opět Pod pokličkou.

Víte, že...

a) Z toho, že výživa by se měla měnit v závislosti na ročních dobách, vychází i celostní medicína. Přitom čerstvé sezónní potraviny chutnají lépe, jsou hodnotnější a kupodivu i levnější. Koš ovoce a zeleniny nakoupený v letní sezóně může být až...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Pivní polévka

½ kg hovězího masa
1 cibule
2 mrkve
2 petžele
½ celeru
3 vejce
hrníček smetany
světlé pivo
chléb
sůl

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie