Pod pokličkou → 28. 2. 2020

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68930

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

28. 2.
2020

Zázvorový kořen pro zdraví je stvořen

Původ zázvoru je tajuplný, ale jednoznačně víme, že v Číně jej pěstovali už před více než třemi tisíci lety. A vy se v dalším díle populární "Pokličky" dozvíte, proč je zázvor skvělou prevencí před nachlazením a dýchacími potížemi, proč jej nemají konzumovat těhotné ženy a hlavně, že není zázvor jako zázvor, protože oddenky této rostliny mají v kulinářství mnoho podob. Naučíte se vařit zázvorový čaj, kořenit zázvorem a zjistíte, proč je zázvor dobrý "cestovatel".

Víte, že...

a) V kuchyni se zázvor používá v mnoha podobách – čerstvý, sušený, nakládaný, kandovaný nebo třeba konzervovaný. A je to takový malý chameleon, jednotlivé úpravy se od sebe podstatně liší! Například sušený zázvor nemá, co do chuti s tím čerstvým nic...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Zázvorky

420 g hladké mouky
320 g moučkového cukru
Špetka jedlé sody
3 celá vejce
1 žloutek
Strouhaná kůra ze dvou citronů
35 g zázvoru

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Když se doma vaří, tak se dobře daří

11. 2. 2009 17:30 ČT1

Uvařit dobré jídlo je prý nejsnadnější a nejrychlejší způsob, jak z nezajímavého, zasmušilého dne udělat rozzářený svátek. Přestože stále spousta Čechů připravuje jídla pouze z polotovarů a sušených potravin, což s klasickým…