Pod pokličkou → 27. 11. 2014

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2009

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 65994

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

27. 11.
2014

Křen i teplé nápoje jsou to, co tě zahřeje

Co jíst v zimě, aby váš organizmus netrpěl chladem a vyčerpáním? Kolik a hlavně co konzumovat, aby se vaše tělo nezaobalilo naopak příliš a nezvratně? Jaké potraviny vás zahřejí, a které zaručeně zchladí, to vše zjistíte v dalším díle pořadu Pod pokličkou.

Víte, že...

a) Tradiční čínská medicína rozděluje potraviny na jinové a jangové. Jinové se přitom nedoporučují jíst v zimě, neboť v sobě mají ochlazující energii. Jangové potraviny Vás prý naopak v zimě příjemně zahřejí.
b) Všimli jste si, kolik žen je...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Zapékané brambory

400 g brambor
1 větší cibule
200 g anglické slaniny
150g nivy
150 ml smetany
sterilovaná kukuřice
sůl

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Karob není kakao, tuku má jen pomálo

7. 1. 2009 17:30 ČT1

Karob je stálezelený keř nebo strom, původem ze Středomoří. Pěstuje se již 4000 let především pro své jedlé plody, známé pod názvem svatojánský chléb či rohovník. Karobové boby rostou v luscích, po usušení se melou na jemný…