Pod pokličkou → 25. 1. 2019

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2009

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 66391

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

25. 1.
2019

Džus, není vždy juice!

od pojmem džus si představí každý něco jiného, od šťávy vymačkané z čerstvých pomerančů, po nektar či 100 % džus, který se skrývá v lahvích a krabicích s exotickou vinětou. V pořadu Pod pokličkou tentokrát rozklíčujeme, co vlastně pijete, když si koupíte tekutinu v tetrapaku, a co do vašeho těla přináší džusy připravené z čerstvého ovoce a zeleniny. Naučíte se připravovat i tekuté dobroty s léčivými účinky.

Víte, že...

a) Pokud si chcete pochutnat na pravém
čerstvém džusu, vymačkejte si šťávu z nějakého ovoce nebo zeleniny. Jen tekutina se 100% podílem ovocné či zeleninové složky se totiž dá za džus pokládat. Vše ostatní jsou jen nektary
nebo ovocné limonády, které sice...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Vitamínová bomba

1 banán
1 mango
1 pomeranč
200 g čerstvých jahod
5 dl pomerančového džusu
1 dl jahodového sirupu
Ledová třišť
ozdobné napichovátka nebo špejle

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Na pečení chleba mouky je nám třeba

20. 2. 2008 18:15 ČT1

Mouka získaná z obilných zrn se liší podle toho, které části zrna se do ní pomelou. Pokud pomeleme jen bílý vnitřek, vznikne mouka bílá, bohatá na sacharidy a tím pádem na energii. Pokud pomeleme i obaly zrna, které navíc…