Pod pokličkou → 23. 4. 2019

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 66363

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

23. 4.
2019

Zelené lupení pro člověčí pasení

Dnes už je všeobecně známo, že mýtus Pepka námořníka, tedy tvrzení, že špenát je výborný zdroj železa, vznikl z prosté matematické chyby, k níž došlo při analýze špenátu a výpočtu obsahu železa v něm. Desetinná čárka na nesprávném místě přiměla mnohé lidi k víře, že špenát obsahuje desetkrát větší množství železa než ve skutečnosti. Přesto je ale špenát veskrze zdravou zeleninou, stejně jako méně známá čekanka nebo mangold.

Víte, že...

A/ Je už myslím všeobecně známo, že mýtus Pepka námořníka, tedy tvrzení, že špenát je výborný zdroj železa je nedorozumění, které vzniklo z prosté matematické chyby, k níž došlo při analýze špenátu a výpočtu obsahu železa v něm. Desetinná čárka na nesprávném...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Recept

Božský pita toast

8 plátků toastové pity
3 rajčata
1 lilek
malý svazek rokety nebo rukoly
8 plátků mozzarelly
2 lžíce majonézy, olej

Zobrazit recept Vytisknout recept

Následující díl

Fotografie

Snad jedině v Koreji Kimčchi vařit umějí

28. 5. 2008 18:15 ČT1

Víte, co je to Gimbap, mandlu nebo pajeon? Jsou to oblíbená jídla připravovaná korejskými kuchaři. Mezi korejské pochoutky patří i kuk a tchang, což jsou typické korejské "polévky" připravované na mnoho způsobů. Žádný Korejec se…