Pod pokličkou → 14. 6. 2020

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 69240

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

14. 6.
2020

Není zrní jako zrní, po mnohém i chlapi vrní

Kdo by neznal dětskou říkanku, ve které "kočky snědly kroupy a koťata jáhly, po peci se táhly". Napadlo vás ale někdy, co to ty jáhly vlastně jsou? Rostou jáhly na poli? Nikoliv - na poli roste proso a loupané proso se nazývá jáhly. V čem jsou jáhly prospěšné našemu organismu a co z nich můžete připravit v kuchyni kromě známé jáhlové kaše? Sledujte další pokračování pořadu Pod pokličkou.

Víte, že...

a) V jáhlech byste našli celou řadu minerálních látek, tak například křemík. Ten podporuje zachování zdravých zubů, nehtů a vlasů. Proto se doporučuje každé ráno žvýkat jednu kávovou lžičku syrového prosa a zapít ho vodou nebo čajem.
b) Pokud jíte lněné...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Recept

Kuřecí jáhlové rizoto

200 g jáhel
250 g kuřecích prsíček
3 barevné papriky
1 velká cibule
6 menších rajčat
olej, sůl, pepř
majoránka, pažitka
strouhaný sýr

Zobrazit recept Vytisknout recept

Následující díl

Fotografie

Sádlo, máslo, vraťte se, téměř vše odpuštěno!

30. 3. 2011 17:00 ČT1

Sádlo i máslo bylo v posledních deseti letech postaveno na pranýř a vyloučeno ze všech slušných kuchyní. V současnosti ovšem odborníci docházejí k tomu, že ne všechna obvinění byla opodstatněná. Sádlo i máslo má v naší kuchyni…