Pod pokličkou → 8. 9. 2019

Vysílání

  • Stopáž: 20 minut
  • Rok výroby: 2006

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68659

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

8. 9.
2019

Šunka, salám, páreček, rázem nejsi drobeček

Objev, že maso vydrží déle, když se v něm sušením sníží obsah vody, nasolí se a vyudí, patří do rané historie kulinářství, zhruba do mladší doby kamenné. Dnes kupujeme uzeniny nejen kvůli jejich chuťovým vlastnostem, ale také pro úsporu času. Většinou jsou trvanlivé a nemusí se už dále tepelně zpracovávat. Jenže stále častěji se hovoří o tom, že v uzeninách je jen nízký obsah masa a že velkou část tvoří mouka, sójové bílkoviny, tukové emulze a škrob. Jak si vybrat kvalitní uzeninu? A jak často a v jakém množství bychom měli uzeniny konzumovat?

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Bazalka je koření k vaření i vonění

8. 11. 2006 18:30 ČT1

Bazalka je bylina typická pro středomořskou kuchyni, ale i v českých luzích a hájích začíná být nepostradatelnou, a to nejen v kuchyni. Bazalka uvolňuje dýchací cesty, je účinná při kašli, podporuje imunitu, uklidňuje nervy a…