![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/64884d35bb53ca61960f95ab/logo/herbar-1696847394752.png)
Advent ze starých časů
Část: Česká ryba – rybí pekáč
Obsah dílu
Hlavním účelem adventu bylo pomocí zklidnění a půstu připravit se na oslavu narození Ježíše Krista. Advent je také časem největšího počtu lidových zvyků. Některé přetrvaly až z pohanských dob.
Části dílu
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215522160050013/438152.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215522160050013/438153.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215522160050013/438154.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215522160050013/438155.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215522160050013/438158.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215522160050013/438162.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215522160050013/438163.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215522160050013/438166.jpg?width=116&height=65)
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/ivysimg/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215522160050013/438168.jpg?width=116&height=65)
Recepty
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488765b34191efce00097f9/card/bio-a-tradicni-cukrovi-1714585888.jpg?width=480&height=270)
Přehled dílů
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488c2409c006410b80b75f0/card/zimni-slunovrat-a-vanoce-1714588667.jpg?width=480&height=270)
Zimní slunovrat a Vánoce
III. řada
Úvod — Prvorepublikový bramborový salát — Mokrý vánoční dort — Valašská ščedračka — Kapr pečený na sardeli podle Šroubka a Kapr namodro — Zimní slunovrat a ohlédnutí za třetím Herbářem — Vepřové koleno s vejmrdou
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488c23d9c006410b80b75c5/card/zelenina-do-mrazu-1714588667.jpg?width=480&height=270)
Zelenina do mrazu
III. řada
Úvod — Zimní salát — Bílá ředkev naložená v medu a lososové loďky — Quiche s pórkem — Kadeřávek – chipsy, smoothie a pesto — Linda na švestkách — Makovec — Štěpánská pečeně — Závěr
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488765b34191efce00097f9/card/bio-a-tradicni-cukrovi-1714585888.jpg?width=480&height=270)
Bio a tradiční cukroví
III. řada
Úvod — Marmelády podle mistryně světa — Červená přenice — Zázvorky z čerstvého zázvoru — Anýzky — Masarykovy knoflíky — Křížaly — Mandloň obecná — Mozartovy koule – raw cukroví — Angus — Hovězí po burgundsku — Metal & Burgery
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488c277c32ed596a40204a5/card/advent-ze-starych-casu-1714588671.jpg?width=480&height=270)
Advent ze starých časů
III. řada
Úvod — Pečené čaje — Domácí bylinková lékárnička — Zavináče — Výlov rybníku — Česká ryba – rybí pekáč — Ohlédnutí — Vrkoč — Pravý perník
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488874340ee6f8ed50a15fa/card/trvale-udrzitelny-dil-1714586436.jpg?width=480&height=270)
Trvale udržitelný díl
III. řada
Úvod — Polévka miso s tofu — Tofu jednohubky s miso pastou — Len setý — Domácí zubní pasta — Raw tyčinky — V Krkonoších — Šumavská kulajda — Šumavský báč — Trvalá udržitelnost — Vajíčkoví sněhuláci
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488c23f9c006410b80b75e1/card/pozor-pozor-1714588667.jpg?width=480&height=270)
Pozor, pozor
III. řada
Úvod — Blín černý — Cheesecake z Lučiny — Mediciální sladová vína — Kuře na pelyňku — Konopí seté — Konopná tyčinka — Oměj šalamounek a náprstník červený — Klášterní zahrada na Kuksu — Slaná svačina do skla — Sladká svačina do skla — Chléb s konopným sádlem
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488c279c32ed596a40204cb/card/udoli-vcel-2-1714588671.jpg?width=480&height=270)
Údolí včel
III. řada
Úvod — Pampeliškový med — Na návštěvě u pana včelaře – 1. část — Medovo-hořčičná zálivka — Ořechy v medu — Pleťová maska z pylu — Na návštěvě u pana včelaře – 2. část — Medový koláč — Medová perlička — Glazovaná zelenina — Brukev řepka olejka
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488c279c32ed596a40204c4/card/lovu-zdar-2-1714588671.jpg?width=480&height=270)
Lovu zdar
III. řada
Úvod — Tradiční drožďová polévka s knedlíčky — Hlohovice — Bažant nadívaný borůvkami a kaštany — Jak se dělá pivo — Kančí se šípkovou a se zelím — Karlovarský a palfajský knedlík — Myslivecké knoflíčky
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488c277c32ed596a402049f/card/barvy-podzimu-1714588671.jpg?width=480&height=270)
Barvy podzimu
III. řada
Úvod — Kimchi — Pečená dýně na šalvěji s nudlemi — Klasický dýňový koláč z USA (a Kanady) — Ovčí feta nakládaná na bylinkách — Nakládaný hermelín — Jehněčí kebab s pistáciemi — Řepný kvas
![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/porady-s3/episode/6488c279c32ed596a40204c2/card/nekaslete-na-nas-1714588671.jpg?width=480&height=270)
Nekašlete na nás
III. řada
Úvod — Bramboračka s popencem a medvědím česnekem — Vitaminová voda — Šalvějový a mateřídouškový sirup — Lékárna U granátového jablka na Kuksu — Cibule s medem — Cibulový obklad — Přeštické prase — Voňavé vepřenky se zázvorem — Polentové hranolky — Bezový sorbet