Úvod

Neděle 16. 12. 2018 po půlnoci

Mikulášské vydání Kuchařské pohotovosti bude poněkud jiné, než na jaké jsme zvyklí. Naše trojice tentokrát nevyrazí na pomoc divákům, ale rozhodne se oslavit mikulášskou nadílku v bezpečí svojí základny. Ovšem není jisté, jestli je tento úkryt uchrání před všemi čerty a čertíky. Tým totiž nezapomněl na to, že byl hostem jiného kulinářského pořadu České televize Kluci v akci. A bylo jen otázkou času, kdy se najde vhodná příležitost, aby na oplátku pozval oba "kluky" - kuchaře Filipa Sajlera a Ondřeje Slaninu - na svou základnu a připravil jim pořádné překvapení. A tím překvapením nebude nic jiného než nadílka v podobě mikulášského vaření. A na co se tedy můžete těšit, krom toho, že se v jedné kuchyní sejde hned pět známých tváří kulinářského světa? Na hovězí kližku pečenou do veleměkka na červeném víně s rozmarýnem, polentovou kaší a karamelovou kořenovou zeleninou a dezert s vinnou pěnou zvaný Zabaione od Kluků v akci a od Kuchařské pohotovosti to bude čertovo kuře ve svařeném víně s bramborami a červenou řepou a jako dezert marcipánové brambory.

Recepty

Štítky

brambory, bylinky, červená řepa, dezert, drůbež, hovězí maso, hrozny, kakao, koření, kuřecí maso, mrkev, olej, ovoce, příloha, vejce, víno, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Vánoce bez ryb

19. 12. 2009 09:50 ČT1

Vánoční tradice jsou vánoční tradice a neměly by se měnit, ale na druhou stranu ta chuť někdy je porušit a vyzkoušet něco zcela jiného, je pořád lákavá. A paní Eva tohle vánoční pokušení má. A navíc,…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení