Úvod

Neděle 3. 12. 2017 po půlnoci

Že pomoc našeho týmu vyhledá i cizinec, nebylo až tak nic výjimečného, protože zadání pro naše kuchaře už mnohokrát přišlo i ze zahraničí. Byla to pozvání ze Slovenska, také z Německa, dokonce i z francouzské Bretaně. Ale, že budeme vařit s italským kuchařem, to přece jen tak nikdo neočekával.
Italskou kuchyni už náš tým několikrát vyzkoušel, tak se nebál do takové zkoušky vstoupit, ale to ještě nikdo netušil, s čím si italský kuchař vlastně neví rady! A pak to překvapení přišlo. Jeho přáním totiž bylo naučit se pravou zabíjačkovou tlačenku. Ale co dalšího v tomto lidovém zimním duchu ještě představit kuchaři z Itálie? Když bude tlačenka, proč také nepřidat recept na černou polévku čili prdelačku. Uvidíme!
Chybí nám ovšem něco sladkého. Bude to pekáč buchet, vdolky, koblihy nebo něco úplně jiného? A co Ital? Naučí náš tým na oplátku také nějakou nám neznámou italskou tradiční lidovou pochoutku? A nebo ještě lépe - ukáže nám, jak se některá z italských specialit správně připravuje?

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, bylinky, cibule, dezert, italská kuchyně, koření, mleté maso, předkrm, smetana, studená kuchyně, sýr, švestky, těstoviny, tvaroh, vejce, vepřové maso, víno, vnitřnosti, vývar

Příští zásah

Fotografie

Z Krakonošovy kuchyně

26. 9. 2009 10:00 ČT1

Paní Hana žije v Krkonoších a ráda vzpomíná na místní lidové pochoutky, především na tradiční krkonošské kyselo, které vařívala její babička. Byla by ráda, kdyby si společně s naším týmem Kuchařské…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení