Úvod

Sobota 4. 7. 2020 po půlnoci

Paní Michaela má velké tajné přání překvapit manžela a uspořádat originální oslavu stříbrné svatby. Napsala našemu týmu milá slova: "… máme 25. výročí svatby a pro manžela bych měla super překvapení, kdybyste mi pomohli. Nade vše miluje zvěřinu, masa všeho druhu hlavně jako steaky, grilovaná apod. Já taková jídla vařím opravdu hodně málo, neumím to a tvrdím, že se to musí nechat na odbornících, proto občas na taková jídla chodíme do restaurací. Ale od vás nějaká taková dobrota by byla naprosto úžasné překvapení. Moc ráda bych si to s vaším pořadem užila a ozkoušela novou atmosféru v našem domě. Mám ráda změny a novinky a chtěla bych před takovou situaci postavit i manžela…"
Takové nadšení a také očekávání nemohl náš tým zklamat a pustil se do přípravy menu. A jakými specialitami tedy oslaví celá rodina paní Michaely krásné výročí? Jako předkrm budou srnčí jatýrka na divoko pod smetanovou pěnou, hlavní chod zastoupí srnčí medailonky v medové hořčici s opečenými bramborovými klínky a tomatový salát s červenou cibulí a rukolou. Dezert s tajemným názvem Pavlova pak bude závěrečným překvapením.

Recepty

Štítky

brambory, cibule, dezert, hořčice, koření, marináda, med, oslava, předkrm, příloha, rajčata, salát, smetana, vnitřnosti, zelenina, zvěřina

Příští zásah

Fotografie

Malý švédský stůl

5. 6. 2010 10:00 ČT1

Ivana před pár lety navštívila příbuzné ve Švédsku a na tuhle severskou zemi dodnes velmi ráda vzpomíná. Krom mnohého si zamilovala tradiční švédská jídla a od té doby svým kamarádkám neustále…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení