Maso

Srnčí medailonky v medové hořčici

cca 4 porce

800 g srnčího hřbetu
80 g medu
80 g hrubozrnné hořčice
250 g anglické slaniny nebo uzeného vepřového boku
olej
skořice
chilli
sůl

Med smícháme s hrubozrnnou hořčicí a olejem. Přidáme trošku skořice, podle chuti chilli a špetku soli. Do hotové směsi naložíme plátky srnčího či jiného libového masa a necháme je minimálně 2 hodiny v chladu. Pak maso dosolíme, na pánvi z obou stran opečeme a na talíři ozdobíme plátky dozlatova opražené slaniny nebo uzeného boku. Jako příloha se výborně hodí třeba opečené brambory.

Chilli přidávejte podle vlastní chuti.

Maso před naložením zbavte kostí, blan a šlach.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl