Úvod

Sobota 16. 3. 2019 po půlnoci

Ivana před pár lety navštívila příbuzné ve Švédsku a na tuhle severskou zemi dodnes velmi ráda vzpomíná. Krom mnohého si zamilovala tradiční švédská jídla a od té doby svým kamarádkám neustále slibuje, že jim něco dobrého ze švédské kuchyně připraví a navíc - taky je to naučí. Nakonec ale vyšlo najevo, že sama si na to vlastně moc netroufá, a tak napsala našemu týmu: "Představovala bych si nějaký předkrm z krevet a kaviáru, nějakou švédskou polévku, jako hlavní chod lososa a potom jako sladkou tečku nějaký jejich typický dort, potažený mandlovou hmotou". Tohle atraktivní zadání se nedalo odmítnout a náš tým se hned pustil do příprav. Ukázalo se, že ani Ivaniny kamarádky nic nenechaly náhodě a dlouho očekávaný slib si pořádně pojistily.
Takže společně s naším týmem bude variace na švédské téma vařit hned několik kuchařek. Na stole je pak bude čekat splněné přání v podobě švédské hrachové polévky s uzeným masem, marinovaného lososa gravlax, pokrmu s tajemným názvem Janssonovo pokušení a samozřejmě i ve Švédsku oblíbený tradiční princeznin dort.

Recepty

Štítky

brambory, dezert, dort, dresink, kopr, koření, mandle, marináda, mořské ryby, národní kuchyně, omáčka, polévka, předkrm, ryby, salát, sladká modelovací hmota, studená kuchyně, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Jak vaří rybáři

21. 11. 2009 09:35 ČT1

Duel mezi myslivci a rybáři pokračuje. Tentokrát vstupuje do kulinářské bitvy zástupce rybářů pan Petr, který společně s kuchařským týmem připraví to nejlepší, co by mohla mít doma na talíři rodina…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení