Úvod

Sobota 6. 4. 2019 po půlnoci

Nikola už má dost stále stejných jídel na oslavách svých narozenin, už ji nebaví chystat pořád dokola to, co má na takovém domácím večírku každý, proto by si přála osmnáctiny oslavit zcela jinak, a tak našemu týmu napsala: "Plánuji oslavu svých osmnáctých narozenin a chtěla bych, aby byla aspoň trochu jiná než jindy. Všechny naše oslavy mají totiž podobné menu, stále dokola řízky, grilované kuře, tatarák, pomazánky - tuňáková, česneková, krabí. Chtěla bych překvapit přátele. Představovala bych si teplé hlavní jídlo a nějaké studené pohoštění na pozdější dobu a na večer." Takové zadání náš tým zaujalo. Oslava plnoletosti je za život přece jen jednou, tak je třeba připravit samozřejmě něco chutného, ale taky nápaditého a na pohled atraktivního, aby se hostům od první chvíle doslova "sbíhaly sliny". Náš tým si na přípravě dal velmi záležet. Tentokrát bude mít Nikola narozeninové menu opravdu velmi pestré a hlavně chutné. Pro ty, kteří přijdou první, to budou smažené kuřecí závitky s vařeným bramborem. A na bohaté narozeninové tabuli pak všichni hosté najdou kuřecí galantinu, salát s vinnou zálivkou, pažitkovou omáčku a samozřejmě dort. Tentokrát bude s krémem mascarpone a čerstvými jahodami.

Recepty

Štítky

brambory, čokoláda, dort, drůbež, jahody, kuřecí maso, mleté maso, nádivka, omáčka, oslava, ovoce, piškoty, salát, smetana, studená kuchyně, svátek, uzeniny, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Jak to vaří v Rusku

21. 2. 2009 09:45 ČT1

Stačí jedno zazvonění telefonu a zase je tu pozvání, tentokrát na další kulinářský výlet za jednou z národních kuchyní. Paní Hana, která zavolala, je velmi zaměstnaná žena a z jejího telefonátu bylo…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení