Dort mascarpone s jahodami
sušenky
150 g čokolády
lžíce másla
500 g mascarpone
4 žloutky
110 g moučkového cukru
125 ml šlehačky
ztužovač šlehačky
cukrářské piškoty
jahody
piškotový korpus
Spodní vrstvu připravíme z rozdrcených sušenek, povolené čokolády a trošky rozpuštěného másla. Směs důkladně rozetřeme na dno dortové formy a necháme ztuhnout. Mezitím si uděláme krém: vyšleháme mascarpone se žloutky a cukrem a tuto hmotu opatrně přimícháme do našlehané smetany se ztužovačem.
Na vychladlý základ dortu naneseme asi centimetrovou vrstvu krému, poklademe cukrářskými piškoty a znovu potřeme krémem. Obložíme plátky jahod a na ně opět naneseme krém. Vše přikryjeme piškotovým korpusem, který dohladka potřeme poslední vrstvou krému a hotový dort necháme v lednici důkladně ztuhnout.
Teprve potom se můžeme pustit do zdobení. Celý povrch dortu potřeme zbylým krémem a ostatní už záleží na naší vlastní fantazii. Například Vladimír dort pro Nikolu vylepšil kapkami z čokolády, ozdobami z těsta a cukrového sirupu, a čerstvými jahodami, ale vy můžete zvolit cokoliv jiného.
Ohodnoťte tento recept: