Maso

Kuřecí galantina

Fáš

250 g mletého bůčku
200 g šunky
200 g slaniny
50 g drůbežích jater
100 g žampionů
petrželka
200 ml smetany
koňak
muškátový květ
sůl
pepř

Nejdříve si připravíme takzvanou fáš: Do vyšlehaného mletého bůčku postupně zašleháváme sůl, pepř, trochu muškátového květu, koňak a smetanu. Pak přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, slaninu a játra, blanšírované kousky žampionů, sekanou petrželku, důkladně promícháme a fáš je hotová.

Kuře

500 g kuřecích prsíček

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a rozklepeme. Pak z nich na potravinářské fólii vytvoříme celistvý plát, který přes další fólii sklepeme dohromady a navrstvíme na něj fáš. Maso i s fólií smotáme do úhledného válečku, konce zavážeme provázkem a dáme do pekáče. Podlijeme trochou vody a dusíme v troubě asi hodinu při 120 stupních.

Poté se galantina musí chladit nejméně 2 hodiny, aby ztuhla. Teprve potom z ní odstraníme potravinářskou fólii nebo alobal a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Ty pak servírujeme na mísu a ozdobíme zeleninou.

Fólie

Při práci používejte fólii, která podle návodu vydrží dané teploty při pečení. Pokud ji nemáte k dispozici, lze nahradit alobalem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl