Úvod

Středa 24. 7. 2019 po půlnoci

Telefonát na základnu Kuchařské pohotovosti měl tentokrát příchuť velkých dálek a velkých tajemství. Dana a její dcery Markéta a Eliška jsou velké cestovatelky a kromě Antarktidy navštívily všechny světadíly. Nejenže si užívaly poznání přírody, památek a života lidí v cizích zemích, ale všude se nadšeně zajímaly o místní kuchyni i národní speciality. A tak měly možnost poznat, co se vaří v Africe, Americe či v Austrálii. Ovšem největší kulinářské okouzlení přišlo v době, když při návštěvě česko-japonské rodiny poprvé ochutnaly suši. A nejen to, mohly dokonce vidět, jak se takové suši doma připravuje. Dalším jejich mimořádným zážitkem byla návštěva originální suši restaurace na Tchaj-wanu. Od té doby už na tuhle japonskou specialitu nikdy nezapomněly a občas ji doma zkoušely připravit, ale rády by uměly mnohem víc.
Pro náš tým je to velká výzva, ale nakonec uvidíte, že všichni, především Martina, je na takový úkol, jakým je suši, dokonale připravena a vybavena. Takže co se tentokrát naučíte? Náš kuchařský tým pro vás připravil "malý kurs suši", ve kterém předvedou přípravu nejen tradiční podoby tohoto japonského pokrmu, ale i některé méně známé varianty. Vladimír ze svého receptáře prozradí, že si dokonce můžete připravit i sladké suši. A krom toho, že se dozvíte recept na další japonskou specialitu, uprostřed zásahu našeho týmu se objeví i záhadný host.

Recepty

Štítky

japonská kuchyně, mořské plody, mořské ryby, národní kuchyně, okurky, ryby, rýže, smažení, studená kuchyně, suši, zelenina

Příští zásah

Fotografie

... a šneka sníš?

28. 3. 2009 10:00 ČT1

Paní Lucie je výborná kuchařka, často a ráda zve svoje i manželovy rodiče na nedělní obědy. Připravila bezpočet specialit, na kterých si všichni pochutnávají, ale nebyl by nedělní oběd nedělním…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení