Různé

Nigiri suši

Ochucená rýže

250 g krátkozrnné rýže
500 ml vody
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce cukru
1 lžička soli

Krátkozrnnou rýži, určenou pro přípravu suši, řádně propláchneme a uvaříme do měkka. Vsypeme ji do větší mísy, rozprostřeme po stěnách a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Mezitím si připravíme nálev z rýžového octa, cukru a soli, který do rýže vmícháme tak, abychom ji nerozmačkali a také v ní nezůstaly hrudky. Výsledná chuť rýže by měla být lehce sladko-slano-kyselá.

Dokončení

tuňák
losos
vyloupané krevety
wasabi
proužky mořské řasy

Do namočené dlaně vezmeme hrst ochucené rýže a lehkým hnětením z ní vytvarujeme úhledný váleček, který potřeme vrstvou wasabi a překryjeme vyloupanými krevetami, které můžeme přepásat tenkým proužkem sušených mořských řas. Stejně postupujeme při přípravě nigiri suši s tuňákem nebo lososem. Ale fantazii se meze nekladou! Na rýžové válečky můžeme položit i plátky jiných druhů ryb, také mořské plody, avokádo, vaječnou omeletu či sýr tofu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl