Různé

California suši

Ochucená rýže

250 g krátkozrnné rýže
500 ml vody
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce cukru
1 lžička soli

Krátkozrnnou rýži, určenou pro přípravu suši, řádně propláchneme a uvaříme do měkka. Vsypeme ji do větší mísy, rozprostřeme po stěnách a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Mezitím si připravíme nálev z rýžového octa, cukru a soli, který do rýže vmícháme tak, abychom ji nerozmačkali a také v ní nezůstaly hrudky. Výsledná chuť rýže by měla být lehce sladko-slano-kyselá.

Dokončení

sezamová semínka
sušené mořské řasy
majonéza
krabí tyčinky
avokádo
pažitka
wasabi

na zabalení:
potravinářská fólie

Rohož překryjeme potravinářskou fólií, kterou posypeme černým či bílým sezamem. Na něj naneseme vrstvu ochucené rýže, položíme plátek sušených mořských řas, jehož velikost upravíme, a zlehka ho potřeme majonézou. Do středu klademe krabí tyčinky, plátky avokáda a pažitku. Na závěr do majonézy vetřeme podle chuti wasabi a uděláme pevnou rolku, případně můžeme tvarovat i hranolek.

Nakrájíme těsně před podáváním.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl