24 minut
Auto Moto Styl

3. prosince 2011

Obsah dílu

Závodník Pavel Valoušek — BMW 1 — Mazda SUV CX-5 — Jeep Grand Cherokee — Lexus GS

Části dílu

02:38
Preview - Lexus GS450h
    Do prémiové vyšší střední se odváží málokdo. Když už, tak většinou spláče nad výdělkem. Lexus GS v předchozí generaci je typickým příkladem. Prodeje za letošní rok se dají spočítat na prstech jedné ruky a ani ty loňské a předloňské si japonští inženýři za rámeček nedají. Změnit by to měla nová generace. GSo jsme viděli ve Frankfurtu a můžeme vám říct jedno - tohle auto má konečně šmrnc. To je asi to hlavní, co mu dosud chybělo. Na nový Lexus GS se opravdu můžeme těšit. A to i přesto, že zase v Evropě tak trochu ostrouháme ve srovnání s Amerikou. Více se dozvíte v Preview.
    06:20
    Test - BMW 116i
      Při představení nejnovějšího malého bavoráku se internetem začaly šířit většinou negativní reakce. Směřovaly hlavně na design. Ten je na první, druhý i pátý pohled daleko méně sladěný, než u předchozí generace. Jenže při osobním setkání a týdenním testování si člověk docela rychle zvykne a objeví i nějaké ty povedené křivky. Ačkoliv k nim asi nebudou patřit přední světla. Vše ostatní je ale starý dobrý bavorák jedničkové řady se vším, co k tomu patří. Zadní pohon, interiér na míru, agilní motory a vysoké ceny. My jsme testovali nejslabší verzi, ale můžeme vám zaručit, že si s ní užijete víc, než dosud. Dostala turbo a výkon hodný mnohem větších aut. Na výsledek se podívejte v Testu.
      13:11
      Preview - Mazda CX-5
        Mazda proklamuje, že s novým balíčkem technologií Skyactiv se jí i bez všudypřítomného downsizingu a masového použití turbomotorů podaří snížit náklady na provoz napříč celou modelovou řadou. Příští rok tu máme první vlaštovku v podobě kompaktního SUV CX-5. Konečně atraktivní SUV, které by mohlo mít úspěch. Dosavadní modely CX se jím totiž moc chlubit nemohou. Na co všechno se v CX-5 můžete těšit, se dozvíte v Preview.
        17:28
        Novinka - Jeep Grand Cherokee
          Jeep, to byl vždy symbol chlapáckého auta. Jak by také ne, když ten původní je symbolem druhé světové války. Drsné auto, do drsných podmínek. Skoro by se dalo říct, že to už dnes dávno neplatí. Opak je pravdou. I dnes dokáží vozy Jeep překvapit svým specifickým vzezřením a všestrannými schopnostmi. Nejnovější Grand Cherokee možná na pohled značně potlačil své terénní choutky, stále ale umí překvapit i tam. Vedle toho dokáže dostatečně reprezentovat i na běžných silnicích a už dávno nesežere svého majitele na spotřebě. Pokud si nekoupí verzi Hemi. Jinak nabídne veškerou vyspělou techniku, jako ostatní luxusní SUV. Jestli má nějaké nedostatky se dozvíte v Novince.
          21:26
          Soutěž
            Přehrát celé video
            Stopáž24 minut
            Další díl
            17. prosince 2011

            Auto Moto Styl na sociálních sítích

            Napište nám