26 minut

12. srpna 2020

Část: Pieta za oběti

Obsah dílu

Vzpomínky na utrpení v bohumínském bytě — Vyšetření pokračuje — Obnova domu se komplikuje — Pieta za oběti — Vražda dítěte před soudem — Flora s hygienickými opatřenými — Covid centrum ve FNO — Požár lesa — Projekt Nové lauby — Hvězdárny lákají na Perseidy — Dobrovolníci zdobí oddělení

Části dílu

01:01
Vzpomínky na utrpení v bohumínském bytě
    Pozůstalí přeživších po sobotní tragédii v Bohumíně neprožívají jednoduché období. Trápí je hyenismus na sociálních sítích, zveřejňované lži, ztráta blízkých a nejistá budoucnost. Část postižené rodiny dnes založila transparentní účet na podporu rodiny.
    03:56
    Vyšetření pokračuje
      Muž, který je obviněný kvůli zapálení bytu v Bohumíně, byl od soudu převezen do Prahy, kde byl přijat do výkonu vazby. Uvedla to mluvčí Vězeňské služby České republiky Petra Kučerová. Do jaké věznice byl muž přijat,nepotvrdila, podle informací České televize by to ale měla být věznice Pankrác, kde je i nemocnice. Policisté pokračují ve vyšetřování případu.
      04:40
      Obnova domu se komplikuje
        Panelový dům v Bohumíně se dnes technikům podařilo částečně napojit na elektřinu. Nájemníkům by tak měla téct už i teplá voda. A v provozu už je taky přípojka plynu. Zástupci pojišťovny začali sčítat škody po požáru a následném hašení. Některé části domu jsou natolik poškozeny, že bude nutná jejich výměna.
        06:47
        Pieta za oběti
          Příbuzní a známí zesnulých se v úterý večer sešli u pietního místa přímo pod okny domu, kde se tragédie odehrála. Společně vzpomínali na 11 obětí žhářského útoku. Na místo pokládali svíčky, kytky nebo rodinné fotografie.
          08:50
          Vražda dítěte před soudem
            23letá žena, která podle obžaloby loni v srpnu v Přerově pod vlivem drog brutálně zavraždila svou 3letou dceru, si byla podle znalců vědoma svého jednání. Droga dezorganizovala její myšlení a chování, vzápětí po činu však byla schopna reálné reflexe, uvedl dnes u soudu znalec. Svědčí o tom především slova, která vyřkla chvíli po vraždě. Otázka její příčetnosti byla zásadní pro to, aby se případ dostal před olomoucký soud. Ten se případem označovaným kriminalisty za nejotřesnější v jejich praxi zabývá od pondělka.
            09:21
            Flora s hygienickými opatřenými
              Přísná hygienická opatření budou doprovázet letošní Floru Olomouc. Ta na místním výstavišti proběhne koncem srpna. Stánky a expozice budou rozmístěny tak, aby se zamezilo kumulaci návštěvníků a mohly být dodrženy předepsané rozestupy. Pracovníci budou kontrolovat nošení roušek uvnitř pavilonů a regulovat počet návštěvníků pavilonu. Jarní část Flory se poprvé za 60 let kvůli pandemii neuskutečnila.
              09:51
              Covid centrum ve FNO
                V MS kraji včera opět stoupl počet nových případů koronaviru. Podle hygieniků se nákaza potvrdila u 35 lidí. Nejvíce případů je na Frýdecko-Místecku. V regionu se onemocnění vyskytlo v celkem 6 ohniscích.
                11:51
                Požár lesa
                  Celé odpoledne hasiči zasahovali u požáru lesa u Dolního Újezdu na Lipnicku. Les hořel v prudkém kopci a k jeho uhašení bylo povoláno 12 jednotek, vrtulník i čtyřkolka. Na místě budou hasiči až do dnešního večera.
                  13:37
                  Projekt Nové lauby
                    Zbytky dřevo-hliněných středověkých obydlí, šperky a keramika. To je část nálezu archeologů, kteří téměř rok pracují přímo v centru Ostravy. Vzniká tam projekt s názvem Nové lauby. V místech, kde žila ve středověku šlechta, by měl do 3 let stát nový bytový dům.
                    16:23
                    Hvězdárny lákají na Perseidy
                      Živě ředitelka Planetária Ostrava, Ivana Marková.
                      22:24
                      Dobrovolníci zdobí oddělení
                        Dobrovolníci malují dětské pokoje ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Pomoct přišlo 15 lidí, mezi nimi jsou například bývalí pacienti nebo učitelé. Centrum dětské traumatologie a chirurgie se totiž stěhuje do větších prostor. Nemocnice bude tedy schopná ubytovat více dětí i s jejich rodiči. Pacienty začne do nového centra přijímat od září.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž26 minut
                        Další díl
                        13. srpna 2020

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        16. dubna

                        Nová trasa pro horská kola v Mostech

                        16. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        15. dubna

                        Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                        15. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        12. dubna

                        Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                        12. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        11. dubna

                        Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                        11. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        10. dubna

                        10. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        9. dubna

                        9. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        8. dubna

                        8. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        5. dubna

                        Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                        5. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        4. dubna

                        Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                        4. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        3. dubna

                        Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                        3. 4. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám