26 minut

19. června 2020

Obsah dílu

Škody po povodních — Výstraha platí pro východní Čechy a pro jihozápad Pardubického kraje — Některá místa se proměnily v bažiny — V Česku jsou další případy nákazy — Lékařská fakulta přijme opět více uchazečů — Vysvědčení dostaly děti v Brně — První maturita z čínštiny — Policie z včerejšího požáru nádrže s plynem obvinila 21 letého mladíka — Policie našla utopeného vodáka — Hledač pokladů našel nebezpečný poklad — Referendum o obnovení těžby na Tlustci — Referendum pokračuje — Památky roku — Další památky roku — Originální výcvik Akademie vězeňské služby — Netradiční návštěva v Zooparku v Chomutově — Rekonstrukce Slovenské strely je u konce — Botanici chtějí střílet muflony — Bitva u Rakovníka — Záchrana Foglarovy sluneční zátoky — Začíná festival Landscape

Části dílu

00:54
Škody po povodních
    Silnice, ze kterých se staly řeky, zatopené sklepy i přízemí domů, utopené automobily. Tak to vypadalo na severovýchodě Čech, který zasáhly vydatné deště.
    03:06
    Výstraha platí pro východní Čechy a pro jihozápad Pardubického kraje
      Výstraha před velmi vydatným deštěm momentálně dál platí pro východní Čechy a nejvíc pro jihozápad Pardubického kraje.
      03:32
      Některá místa se proměnily v bažiny
        Pole v Česku se po deštích posledních dnů a hodin na mnoha místech změnila v bažiny, ve kterých pěstované rostliny plavou. Časté je to např. na Chrudimsku.
        05:06
        V Česku jsou další případy nákazy
          V Česku včera přibylo 118 nových případů nemoci covid-19: Je to nejvyšší denní přírůstek od 21.dubna. Za dnešek je hlášených zatím 81 nově infikovaných.
          05:44
          Lékařská fakulta přijme opět více uchazečů
            Stejně jako loni přijme plzeňská lékařská fakulta do oboru Všeobecné lékařství přibližně o 50 více uchazečů, než tomu bylo do roku 2018. Vláda chce finančními pobídkami přispět k zachování dostatečného počtu lékařů aktivních v ČR.
            07:18
            Vysvědčení dostaly děti v Brně
              Jak bylo celé toto školní pololetí kvůli koronavirové pandemii nestandardní, tak nestandardně i skončilo pro děti ze Základní školy v brněnské Svážné ulici.
              08:02
              První maturita z čínštiny
                Nikol a Laura jsou prvními úspěšnými maturantkami z čínštiny. Jazyk učí jako jediná škola v ČR gymnázium v Hradci Králové.
                09:50
                Policie z včerejšího požáru nádrže s plynem obvinila 21 letého mladíka
                  Kvůli včerejšímu výbuchu a požáru zásobníků LPG na benzínové pumpě PapOil v Českém Těšíně policie z obecného ohrožení obvinila 21 letého mladíka. Kriminalisti ho podezřívají, že nádrže s plynem zapálil, když byl pod vlivem drog.
                  10:25
                  Policie našla utopeného vodáka
                    Tělo vodáka, utopeného pod kanoí, našli policisti ráno ve Vltavě nedaleko Českých Budějovic: Nezvěstný byl od včerejška.
                    10:37
                    Hledač pokladů našel nebezpečný poklad
                      Nezodpovědně a nebezpečně si počínal - pravděpodobně amatérský hledač s detektorem kovů v lese u Jetětic na Písecku: Vykopal tam 21 dělostřeleckých min ještě z 2.světové války.
                      11:04
                      Referendum o obnovení těžby na Tlustci
                        V Brništi na Českolipsku rozhodují lidé v referendu o budoucí těžbě čediče na kopci Tlustec. Referendum vyhlásila obec na základě petice nespokojené části místních obyvatel s obnovením těžby.
                        12:38
                        Referendum pokračuje
                          V Brništi na Českolipsku rozhodují lidé v referendu o budoucí těžbě čediče na kopci Tlustec. Referendum vyhlásila obec na základě petice nespokojené části místních obyvatel s obnovením těžby.
                          14:10
                          Památky roku
                            Ocenění Památka roku - v kategorii menších obnov do dvou milionů korun - letos dostal Mníšek pod Brdy - za opravu 14 kaplí křížové cesty v barokním areálu Skalka.
                            14:40
                            Další památky roku
                              Uznání se dostalo i Solnici na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích - je to původní, ještě gotická stavba ze začátku 16.století; dům památkově chráněný
                              15:15
                              Originální výcvik Akademie vězeňské služby
                                Nezvykle, originálně si poradila Akademie vězeňské služby ve Stráži pod Ralskem s tím, jak pokračovat v praktickém výcviku nováčků za všech restrikcí a hygienických omezení v čase koronavirového nebezpečí.
                                16:46
                                Netradiční návštěva v Zooparku v Chomutově
                                  Nalákat návštěvníky na netradiční zážitky se snaží v Zooparku Chomutov. Lidi si budou moct vyzkoušet ubytování v místním skanzenu. Nově upravený interiér láká na venkovský styl života.
                                  18:48
                                  Rekonstrukce Slovenské strely je u konce
                                    Už jsme vám před nějakou dobou v Událostech z českých regionů ukázali, jak se rekonstruuje historická vlaková souprava tzv. Slovenské strely. Dnes už vyjela z přerovských lakoven - dostala tam původní barvy a na koleje by se měla vydat na podzim.
                                    20:57
                                    Botanici chtějí střílet muflony
                                      Velká stáda nepůvodních muflonů způsobují zánik cenných druhů rostlin v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Konkrétně v Průčelské rokli na Ústecku.
                                      22:25
                                      Bitva u Rakovníka
                                        V Muzeu Tomáše Garrigua Masaryka začala výstava s názvem Život v táboře. Připomíná 400. výročí bitvy u Rakovníka, která o dva dny předcházela bitvě na Bílé hoře v roce 1620. Expozice bude otevřená do 1. listopadu.
                                        23:17
                                        Záchrana Foglarovy sluneční zátoky
                                          I Foglarovu Sluneční zátoku u Ledče nad Sázavou už mění kůrovec. Zítra se o tom ostatně na svém setkání přesvědčí fanoušci spisovatele, který tam jezdil jako táborový vedoucí dvacet let. A zátoku vepsal do jedné ze svých nejznámějších knih.
                                          24:39
                                          Začíná festival Landscape
                                            Festival Landscape, který se zaměřuje na veřejný prostor a krajinářskou architekturu, startuje právě teď v Praze na Žižkově. Během zahajovacího koncertu na úvod přehlídky zahraje kapela Dunaj - kterou můžete právě teď vidět živě - nebo taky Už jsme doma.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž26 minut
                                            Další díl
                                            22. června 2020

                                            Přehled dílů

                                             
                                            Stopáž26 minut

                                            7. května

                                            7. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            6. května

                                            Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                            6. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            3. května

                                            Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                            3. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            2. května

                                            Zmatky po změnách v MHD v Ústí nad Labem — Výluka tramvají v Praze — Otická past na kamiony — Vykolejený vlak — Povolení průzkumu Rožné pro těžbu lithia — Hrozí odchod až 12 000 sester do důchodu — Začal festival United Islads of Prague — Nárůst kriminality v západní části Hradce Králové — 10 minut na parkování na letišti — Muž do Česka pašoval 4,5 kila kokainu — Požár domu v Hradci Králové — Problém s bezdomovci na kolonádách — Oslavy osvobzení v Domažlicích — Karlovarské hasiče chrání nově svatý Forian — Na horách začíná letní sezona — Nový přírůstek v pražské zoo

                                            2. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            30. dubna

                                            Turismus v Česku je na vzestupu — Historicky největší železniční zakázka — Nejasnosti kolem pálení čarodějnic — Pálení čarodějnic na Ladronce — Turisté v noci nesmějí do lesů v národním parku České Švýcarsko. — Policie prověřuje zákrok těžkooděnce na Majálesu — Noční zákaz vjezdu do centra Prahy — Požár u Horní Cerekve — Nedostatek zdravotního personálu — V Ústeckém kraji přibývá urgentních příjmů — Umělá inteligence otestuje zdraví krav — Sídliště rozdělené sporem o parkovací dům — Pražské Výstaviště dokončuje rekonstrukci divadla Spirála — Zvoníci pečují o historické zvony

                                            30. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            29. dubna

                                            Mráz na jihu Čech poškodil i obilí a řepku — Brzký a rychlý nástup letošního jara zmátl včely — Rojení kůrovce zastavilo chladné počasí — Nehoda na Pražském okruhu — Hrozba stávky v justici — Výluka tramvají v centru Prahy — Podezřelé zavadadlo v metru — Debata k vyhlášení NP Křivoklátsko — Rekonstrukce bazénu v Liberci v ohrožení — Výstraha před požáry — Investice do oprav silnic v Praze — Novou starostkou Hřenska je Kateřina Horáková — ČEZ mění plány s lithiem — Nové Holešovice — Jarní kontroly dětských hřišť — Nejvyšší česká hokejová liga má svého vítěze — Výluka vysílače Ústí nad Labem – Buková hora

                                            29. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            26. dubna

                                            Mráz zničil úrodu vína na Moravě — Mrazy spálily vinnou révu — Kolony v Chebu kvůli opravám silnic — V části centra Prahy se na několik měsíců zastaví provoz tramvají — Návrat tramvají mezi Liberec a Jablonec nad Nisou — Církev bere zpět plány na opuštění kostelů — Doživotní trest pro Jiřího Dvořáka platí — Obyvatelé Mělníka se obávají technopárty — Spor o podobu náměstí v Přibyslavi — Provoz Pošty Partner v Peci pod Sněžkou — Finále Play off extraligy — Vojenský újezd Boletice omezuje vstup pro turisty — Výcvik střelby ve vojenském prostoru Brdy — Prahou projel Konvoj svobody — Unikátní sbírku mincí dražili v Praze

                                            26. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            25. dubna

                                            Rozsáhlé škody ovocnářů — Brambory ani mák mráz nepoškodil — Jihočeské letiště České Budějovice opouští zaměstnanci — Větrné elektrárny v obci Mšené-lázně — Oprava silnic poničených při opravě D1 — Spor o stavbu obchvatu Nové Bystřice — Černý kašel se dál šíří — Opilý řidič nezvládl řízení a zranil sebe i své tři spolujezdce — Časomíry hlídají čas parkování v Praze — Černé skládky zatěžují Plzeň — Plzeňský kraj láká na vojenskou turistiku — Poničené prostranství u hotelu Thermal — Obvinění policisty za napadení mladé dívky — Obnovené kontroly průvodců v Českém Krumlově — Pražské ptactvo — Začíná Flora Olomouc

                                            25. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            24. dubna

                                            Zatýkání falešných bankéřů — Kybernetických útoků na klienty bank přibývá — Kyberpodvody na sociálních sítích — 19 let vězení za znásilnění a pokus o vraždu — Trest za porušování sankcí proti Rusku — Odvolání ředitelky ZŠ v Blovicích platí — Další výstavba na hlavním nádraží v Praze — Omezení dopravy na území Prahy 6 — Počet dopravních přestupků v Praze roste — Statisícové odměny pro vedení města — Na most u Kfel se po dvou letech vrátil provoz — Opatření před MS v hokeji — Meteorologvé dál varují před mrazem — Škody na úrodě ovoce — Oslavy a dobročinnost o skautském dni — Skauti slaví svátek svého patrona, svatého Jiří

                                            24. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            23. dubna

                                            Otevření Památníku Romů a Sintů v Letech — Historie koncentračního tábora v Letech — Nehoda tří kamionů zablokovala hlavní tah na Slovensko — Záchrana pomocí defiblirátoru — Soud v kauze zmanipulovaných zakázek TSK Praha — Začala stavba nového vodovodu v Chrastavě — Na silnicích přibývá přetížených aut — Dopravní kolaps v Hradci Králové — Problémové parkování během akcí v Praze — Testování nových vojenských padáků — Potíže s vlhkostí na rychnovském zámku — Česko má za sebou mrazivou noc — Generální oprava uzávěrů na přehradě Fláje — Ocenění psů za záchranu lidského života

                                            23. 4. 2024 na ČT1

                                            Napište nám