Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Petr Čtvrtníček — Lidé — Česká televize

herec

narozen 1964

Český divadelní i filmový herec a spolutvůrce scénářů. Zabývá se rovněž reklamní režií a hraním v reklamách a hudebních klipech. Dlouhá léta vystupoval s divadlem Vrata. V současné době má stálé angažmá v Divadle Na zábradlí.

Specifický žánr, který reaguje na aktuální společenské události, přinesla v roce 2005 spolupráce s Jiřím Lábusem na divadelní hře Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?, vycházející z policejních odposlechů úplatných fotbalových činovníků.

Z jeho televizní tvorby největší ohlas vyvolalo účinkování a autorský podíl v pořadech Česká soda a Kinobox.

Výběrová filmografie

  • Obsluhoval jsem anglického krále (2006)
  • Rafťáci (2006)
  • Skřítek (2005)
  • Mazaný Filip (2003)
  • Čert ví proč (2003)
  • Cesta z města (2002)
  • Eliška má ráda divočinu (1999)
  • Pasti, pasti, pastičky (1998)
  • Fany (1995)
  • Kouř (1990)

Odkazy

Fotografie