26 minut

6. srpna 2020

Obsah dílu

Kvůli vysokým teplotám hrozí téměř v celém Česku riziko požárů — Výstraha ČHMÚ na vysoké teploty — Nová policejní loď na Nových Mlýnech — V Prachaticích pokračuje testování — Nové odběrové místo — Plot Holečkovy vily je částečně na pozemku města — Vrchlabský radní vysvětloval své angažmá při přípravě výstavby aquaparku — 10 let od ničivých povodních — Nedostatek peněz na provoz radarů — Budoucnost kasáren v pražském Karlíně — Pes pomáhá vyhledávat kůrovce — Nález archeologické lokality na Hradecku — Hasiči v Praze zachraňovali srnku — Rusalka u pražského metronomu na Letné — Gotická plastika plzeňské madony je pozlacená — Skupina dobrovolníků zachranujě lesy — Správa KRNAP staví dřevěné přehrážky — Začíná festival židovské kultury Šamajim

Části dílu

01:06
Kvůli vysokým teplotám hrozí téměř v celém Česku riziko požárů
    Na Šumavě ho ale rozděláváním ohňů zvyšují i turisti. I když je to v celém národním parku zakázané. Už teď mají zdejší hasiči za sebou víc výjezdů než za celou loňskou sezonu. Každý den proto musí kontrolovat místa, kam se vydává nejvíc návštěvníků.
    03:11
    Výstraha ČHMÚ na vysoké teploty
      Zítra má být v Česku teplota až 32 °C. Český hydrometeorologický ústav proto pro severozápad a jihovýchod země vydal výstrahu kvůli vysokým teplotám. Na tropických hodnotách by měly zůstat i během víkendu.
      03:31
      Nová policejní loď na Nových Mlýnech
        A o bezpečí lidí, kteří se rekreují u Novomlýnské nádrže, bude už od tohoto víkendu postaráno o něco lépe než dosud.
        04:26
        V Prachaticích pokračuje testování
          V Prachaticích pokračuje testování na koronavirus u zaměstnanců společnosti Intica Systems - firmy na vývoj a výrobu automobilové a průmyslové elektroniky, která se před dvěma týdny stala ohniskem nákazy ve městě.
          06:11
          Nové odběrové místo
            Testovací odběrové místo (pro zjišťování koronavirové nákazy) bude od příštího pátku taky přímo v horní části Václavského náměstí v Praze - a bude k dispozici i turistům, kteří v české metropoli pobývají.
            07:23
            Plot Holečkovy vily je částečně na pozemku města
              Pardubický podnikatel Miloš Holeček postavil část svého plotu na pozemku města. Úředníci to zjistili při zaměřování nemovitosti.
              08:50
              Vrchlabský radní vysvětloval své angažmá při přípravě výstavby aquaparku
                Vrchlabský radní Bedřich Hanousek z místního sdružení Zvon dnes v kulturním domě Střelnice vysvětloval své angažmá v přípravě výstavby aquaparku za 190 mil. korun.
                09:49
                10 let od ničivých povodních
                  Je to 10 let, co sever Čech zasáhly silné deště následované ničivými povodněmi: Přišlo při nich o život 5 lidí.
                  10:56
                  Nedostatek peněz na provoz radarů
                    Radary na měření rychlosti projíždějících aut: Regulují bezpečnost dopravy, hlavně při průjezdech městy a obcemi. Pro některé z nich je to i příjem do obecní pokladny.
                    13:29
                    Budoucnost kasáren v pražském Karlíně
                      Volnočasové kulturní centrum ve dvoře Karlínských kasáren v Praze bude muset zhruba po třech letech skončit. Úřad pro zastupovaní státu ve věcech majetkových vybral nového nájemce.
                      15:46
                      Pes pomáhá vyhledávat kůrovce
                        Experti Zemědělské univerzity ve spolupráci s kynology ověřují, jak spolehlivě dokáže speciálně vycvičený pes v lese rozpoznat strom napadený kůrovcem.
                        17:31
                        Nález archeologické lokality na Hradecku
                          20 tisíc let staré tábořiště pravěkých lidí z období paleolitu objevil amatérský archeolog na návrší Pardědub nad tokem Labe u Skalice na Královéhradecku.
                          18:10
                          Hasiči v Praze zachraňovali srnku
                            Přímo v Praze v ulici Nad Kazankou uvízla v železném plotě srnka. Vysvobodit a zachránit se ji snažili nejprve městští strážníci, úspěšní byli až přivolaní hasiči.
                            18:19
                            Rusalka u pražského metronomu na Letné
                              A u pražského metronomu na Letné se dnes v 9 hodin večer bude hrát opera Antonína Dvořáka Rusalka.
                              18:45
                              Gotická plastika plzeňské madony je pozlacená
                                Mariánský morový sloup na náměstí Republiky v Plzni je v péči restaurátorů. Obnova začala právě v době koronavirové pandemie v dubnu. A teď už jsou patrné první výsledky.
                                20:21
                                Skupina dobrovolníků zachranujě lesy
                                  Skupina dobrovolníků teď v divoké přírodě na Kralickém Sněžníku pomáhá obnovovat stromy napadené kůrovcem a přemnoženou zvěří.
                                  21:55
                                  Správa KRNAP staví dřevěné přehrážky
                                    Správa Krkonošského národního parku staví v horách dřevěné přehrážky - zábrany v příkopech, které se v krkonošských lesích naopak uměle vytvářely před desítkami let.
                                    23:43
                                    Začíná festival židovské kultury Šamajim
                                      V Třebíči začíná 3 denní festival židovské kultury Šamajim. I jeho letošní program ovlivnila protikoronavirová opatření.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      7. srpna 2020

                                      Přehled dílů

                                       
                                      Stopáž25 minut

                                      10. května

                                      10. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      9. května

                                      Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                      9. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      7. května

                                      7. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      6. května

                                      Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                      6. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      3. května

                                      Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                      3. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      2. května

                                      Zmatky po změnách v MHD v Ústí nad Labem — Výluka tramvají v Praze — Otická past na kamiony — Vykolejený vlak — Povolení průzkumu Rožné pro těžbu lithia — Hrozí odchod až 12 000 sester do důchodu — Začal festival United Islads of Prague — Nárůst kriminality v západní části Hradce Králové — 10 minut na parkování na letišti — Muž do Česka pašoval 4,5 kila kokainu — Požár domu v Hradci Králové — Problém s bezdomovci na kolonádách — Oslavy osvobzení v Domažlicích — Karlovarské hasiče chrání nově svatý Forian — Na horách začíná letní sezona — Nový přírůstek v pražské zoo

                                      2. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      30. dubna

                                      Turismus v Česku je na vzestupu — Historicky největší železniční zakázka — Nejasnosti kolem pálení čarodějnic — Pálení čarodějnic na Ladronce — Turisté v noci nesmějí do lesů v národním parku České Švýcarsko. — Policie prověřuje zákrok těžkooděnce na Majálesu — Noční zákaz vjezdu do centra Prahy — Požár u Horní Cerekve — Nedostatek zdravotního personálu — V Ústeckém kraji přibývá urgentních příjmů — Umělá inteligence otestuje zdraví krav — Sídliště rozdělené sporem o parkovací dům — Pražské Výstaviště dokončuje rekonstrukci divadla Spirála — Zvoníci pečují o historické zvony

                                      30. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      29. dubna

                                      Mráz na jihu Čech poškodil i obilí a řepku — Brzký a rychlý nástup letošního jara zmátl včely — Rojení kůrovce zastavilo chladné počasí — Nehoda na Pražském okruhu — Hrozba stávky v justici — Výluka tramvají v centru Prahy — Podezřelé zavadadlo v metru — Debata k vyhlášení NP Křivoklátsko — Rekonstrukce bazénu v Liberci v ohrožení — Výstraha před požáry — Investice do oprav silnic v Praze — Novou starostkou Hřenska je Kateřina Horáková — ČEZ mění plány s lithiem — Nové Holešovice — Jarní kontroly dětských hřišť — Nejvyšší česká hokejová liga má svého vítěze — Výluka vysílače Ústí nad Labem – Buková hora

                                      29. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      26. dubna

                                      Mráz zničil úrodu vína na Moravě — Mrazy spálily vinnou révu — Kolony v Chebu kvůli opravám silnic — V části centra Prahy se na několik měsíců zastaví provoz tramvají — Návrat tramvají mezi Liberec a Jablonec nad Nisou — Církev bere zpět plány na opuštění kostelů — Doživotní trest pro Jiřího Dvořáka platí — Obyvatelé Mělníka se obávají technopárty — Spor o podobu náměstí v Přibyslavi — Provoz Pošty Partner v Peci pod Sněžkou — Finále Play off extraligy — Vojenský újezd Boletice omezuje vstup pro turisty — Výcvik střelby ve vojenském prostoru Brdy — Prahou projel Konvoj svobody — Unikátní sbírku mincí dražili v Praze

                                      26. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      25. dubna

                                      Rozsáhlé škody ovocnářů — Brambory ani mák mráz nepoškodil — Jihočeské letiště České Budějovice opouští zaměstnanci — Větrné elektrárny v obci Mšené-lázně — Oprava silnic poničených při opravě D1 — Spor o stavbu obchvatu Nové Bystřice — Černý kašel se dál šíří — Opilý řidič nezvládl řízení a zranil sebe i své tři spolujezdce — Časomíry hlídají čas parkování v Praze — Černé skládky zatěžují Plzeň — Plzeňský kraj láká na vojenskou turistiku — Poničené prostranství u hotelu Thermal — Obvinění policisty za napadení mladé dívky — Obnovené kontroly průvodců v Českém Krumlově — Pražské ptactvo — Začíná Flora Olomouc

                                      25. 4. 2024 na ČT1

                                      Napište nám