26 minut

3. dubna 2020

Obsah dílu

Headlines — Návrat Čechů z Tyrolska — Ochrana hranic v Krkonoších. — Nový způsob testování na hranicích — Cestování vlakem nebo autobusem v době karantény začínají lidé zneužívat — Aktuální počty nakažených — Prototyp plicního ventiálátoru — pošta pro pacienty FN Plzeň — Virus zavírá pošty — Nákaza zdravotníků nakažených v Pardubicích — Aktuální situace v prachatické nemocnici — Přibývá poplašných zpráv. — Zákaz přítomnosti otců u porodů — Stany pro bezdomovce v letním kině — Stany pro bezdomovce v Plzni — Pekaři a cukráři bez práce — Fotí Chebsko v době karantény — Odstranění Koněva

Části dílu

00:10
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:04
    Návrat Čechů z Tyrolska
      Repatriace Čechů, kteří uvízli v cizině kvůli opatřením - proti šíření koronaviru, stále pokračuje. Aktuálně zůstávají v cizině - podle resortu zahraničí - zhruba dva a půl tisíce českých občanů, kteří o návrat domů projevili zájem.
      03:02
      Ochrana hranic v Krkonoších.
        Nepřístupná je Cesta česko-polského přátelství.
        04:06
        Nový způsob testování na hranicích
          Nový způsob kontrol na hranicích dnes testují v Pomezí nad Ohří v Karlovarském kraji. S ohledem na rostoucí počet nakažených lidí se kraj rozhodl využít dostatek odběrových setů a usnadnit tak postup pro získávání výsledků. Ten byl doposud příliš složitý.
          05:05
          Cestování vlakem nebo autobusem v době karantény začínají lidé zneužívat
            Kvůli ochraně řidičů nebo průvodčích před možnou nákazou se lístky ve vozech neprodávají - a jízda je zdarma. Lidé tak mnohem častěji porušují vládní nařízení a cestují třeba napříč celým plzeňským krajem bezúčelně. V Domažlicích tenhle problém řeší stráž
            06:48
            Aktuální počty nakažených
              4091 - takový je aktuálně - počet nakažených koronavirem v Česku. Od včerejška jich přibylo 233. Vyléčených je 72 a obětí dohromady 53. Přibývá také testovaných. Je jich přes 67 tisíc.
              07:32
              Prototyp plicního ventiálátoru
                A právě nakaženým, kteří mají těžký průběh nemoci, můžou pomoct - nové plicní ventilátory. Na start jejich výroby se - za pouhý - jeden den vybralo 10 milionů korun.
                08:01
                pošta pro pacienty FN Plzeň
                  Pošta v nemocnici, respektive v provizorním stanu před ní. To je způsob, jak dlouhodobě nemocným pacientům - předat čisté oblečení nebo osobní věci.
                  09:28
                  Virus zavírá pošty
                    Osm zaměstnanců pošty v Chocni je v karanténě, Česká pošta pobočku zavřela a služby přesunula jinam. V celé ČR je teď zavřených 126 poboček ze všech 3200.
                    11:24
                    Nákaza zdravotníků nakažených v Pardubicích
                      Teď aktuální informace. Pardubická nemocnice potvrdila další nakažené zdravotníky - včetně lékařů. Kvůli tomu musí uzavřít oddělení kardiologie.
                      12:41
                      Aktuální situace v prachatické nemocnici
                        Šikaně a osočování teď údajně čelí rodina pacientky, která byla hospitalizována 26.března v prachatické nemocnici a u které se později prokázala nemoc covid-19.
                        14:20
                        Přibývá poplašných zpráv.
                          Ty jsou ale v době nouzového stavu zločinem. V celé republice v průběhu března policisté řešili 17 takových případů. Přitom nevhodný žert nebo třeba výhružka v souvislosti s onemocněním Covid - 19 může skončit několikaletým vězením.
                          16:02
                          Zákaz přítomnosti otců u porodů
                            Zákaz přítomnosti otců u porodu v době pandemie. Opatření vydalo Ministerstvo zdravotnictví - především kvůli ochraně personálu. U nastávajících rodičů - a hlavně matek - vzbudilo tohle nařízení velkou vlnu emocí.
                            18:05
                            Stany pro bezdomovce v letním kině
                              V česko-budějovickém letním kině vyrostly stany pro bezdomovce. Město tam chce z azylového domu dočasně přesunout - denní centrum a noclehárnu, a to kvůli riziku šíření koronaviru.
                              19:04
                              Stany pro bezdomovce v Plzni
                                A podobné opatření pro bezdomovce připravila i Plzeň. Vyčlenila pro ně 44 stanů a také objekt s 18-ti místnostmi pro ty, kteří jsou v karanténě. Zázemí pro lidi bez domova je na odlehlém místě.
                                19:28
                                Pekaři a cukráři bez práce
                                  Většina pekáren hlásí propad tržeb. Přišly o stálé odběratele - jako jsou restaurace nebo hotely. Ještě větší problémy teď ale mají cukrárny.
                                  21:10
                                  Fotí Chebsko v době karantény
                                    Efektivně využít čas během pandemie a zdokumentovat jak žijí obyvatelé Chebska v době karantény. S tímto nápadem přišlo vedení Muzea v Chebu, které oslovilo desítky fotografů, aby se zapojili a pomohli tak navždy zvěčnit vzpomínky na současnou situaci. Ne
                                    22:44
                                    Odstranění Koněva
                                      Socha maršála Koněva zmizela z pražského náměstí - Inter-brigády. Dopoledne ji jeřábem nechala odstranit radnice Prahy 6. Opakovaně totiž sochu ničili vandalové a vedly se o ni spory. Teď zamířila do depozitáře.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      6. dubna 2020

                                      Přehled dílů

                                       
                                      Stopáž26 minut

                                      25. dubna

                                      25. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      24. dubna

                                      Zatýkání falešných bankéřů — Kybernetických útoků na klienty bank přibývá — Kyberpodvody na sociálních sítích — 19 let vězení za znásilnění a pokus o vraždu — Trest za porušování sankcí proti Rusku — Odvolání ředitelky ZŠ v Blovicích platí — Další výstavba na hlavním nádraží v Praze — Omezení dopravy na území Prahy 6 — Počet dopravních přestupků v Praze roste — Statisícové odměny pro vedení města — Na most u Kfel se po dvou letech vrátil provoz — Opatření před MS v hokeji — Meteorologvé dál varují před mrazem — Škody na úrodě ovoce — Oslavy a dobročinnost o skautském dni — Skauti slaví svátek svého patrona, svatého Jiří

                                      24. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      23. dubna

                                      Otevření Památníku Romů a Sintů v Letech — Historie koncentračního tábora v Letech — Nehoda tří kamionů zablokovala hlavní tah na Slovensko — Záchrana pomocí defiblirátoru — Soud v kauze zmanipulovaných zakázek TSK Praha — Začala stavba nového vodovodu v Chrastavě — Na silnicích přibývá přetížených aut — Dopravní kolaps v Hradci Králové — Problémové parkování během akcí v Praze — Testování nových vojenských padáků — Potíže s vlhkostí na rychnovském zámku — Česko má za sebou mrazivou noc — Generální oprava uzávěrů na přehradě Fláje — Ocenění psů za záchranu lidského života

                                      23. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      22. dubna

                                      Financování sociálních služeb v ohrožení — Odvolací soud potvrdil tříletý trest Dominiku Ferimu — Muže soudí za požár supermarketu v Chodově — Problémy se zdvoukolejněním trati na Domažlicku — Bohdalov na Žďársku musí vrátit dotaci — Soud v kauze prodeje městských bytů v Praze — Stavba Aquaparku v Českých Budějovicích — Vývoj liberecké korupční kauzy — Fantom hradeckých hospod — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Využití 3D modelů v archeologii a medicíně — Na Šumavě napadl další sníh — První stupeň lavinového nebezpečí v Krkonoších — Zemřela Hana Brejchová — Lásky jedné plavovlásky na ČT2

                                      22. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      19. dubna

                                      Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                      19. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      18. dubna

                                      Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                      18. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      17. dubna

                                      Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                      17. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      16. dubna

                                      Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                      16. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      15. dubna

                                      Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                      15. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      12. dubna

                                      Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                      12. 4. 2024 na ČT1

                                      Napište nám