Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

28. 12. 2012

Milan Šmíd ukončí své působení v Kolegiu generálního ředitele ČT

Milan Šmíd, vysokoškolský pedagog a mediální analytik, ukončí ke konci roku své působení v Kolegiu generálního ředitele České televize, které ustanovil Petr Dvořák jako svůj poradní orgán loni krátce po svém zvolení do funkce. S Milanem Šmídem se tehdy dohodl na spolupráci jako člen kolegia po dobu jednoho roku.

Když mě Petr Dvořák požádal, abych se stal členem jeho poradního orgánu, rád jsem souhlasil, protože jsem chtěl pomoci dobře připravit a nastavit přeměnu České televize v klíčových oblastech, kterými jsou tvůrčí producentský systém v oblasti vývoje a výroby nových formátů, hlavní zpravodajská relace a celkově oblast zpravodajství a publicistiky nebo nově připravované programové plány,“ říká Milan Šmíd a dodává: „V tuto chvíli už je podle mého mínění nová struktura stabilizovaná a mých názorů a doporučení už není třeba. Navíc jsem si chtěl uchovat redakční nezávislost ve své publicistické a novinářské činnosti, proto jsme se s Petrem Dvořákem ještě před mým angažmá dohodli na spolupráci po dobu jednoho roku.

Petr Dvořák ke spolupráci s Milanem Šmídem říká: „Jsem velmi rád, že se Milan Šmíd stal součástí kolegia a že díky podnětným diskusím s ním i s ostatními členy jsme mohli nastavit transformaci České televize tak, aby umožnila veřejnoprávní televizi důstojně a kvalitně plnit službu veřejnosti a posilovat společenskou prestiž a důvěru.“

Členy kolegia generálního ředitele České televize nadále zůstávají bývalý generální ředitel ČT Ivo Mathé, její někdejší programový ředitel Jiří Pittermann a politický komentátor Jefim Fištejn. O tom, kdo nahradí Milana Šmída, bude Česká televize informovat. Kolegium je poradním orgánem generálního ředitele, s nímž na pravidelných měsíčních setkáních diskutuje o strategii rozvoje veřejnoprávní televize a projednává základní strategické kroky týkající se rozvoje České televize.

Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT