Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

20. 7. 2011

ČT24 a ČT4 vysílají živě v Samsung Bada

Zpravodajský program ČT24 a sportovní ČT4 jsou od 20. července 2011 živě už ve čtvrtém mobilním operačním systému, v Samsung Bada.

„Zpravodajství a sport České televize bude postupně na všech hlavních operačních systémech v mobilech. Po online vysílání v Samsung Bada nám zbývá vyřešit jen vysílání ČT24 a ČT4 pro telefony Blackberry a systém Windows Phone 7. V iPhonech, Google Android a chytrých Nokiích už ČT24 a ČT4 několik měsíců vysílá,“ říká výkonný ředitel nových médií České televize Milan Fridrich.

Aplikace pro Samsung Bada jsou tak součástí dlouhodobé strategie ČT pustit živé vysílání ČT24 a ČT4 na všechny distribuční platformy v nových médiích – počítače, mobily a tablety. Před dokončením jsou např. speciální aplikace ČT24 a ČT4 pro iPady.

Mobilní aplikace ČT24 a ČT4 patří k nejúspěšnějším produktům svého druhu na trhu. Verzi aplikace pro iPhony, Google Android a chytré Nokie si už stáhlo přes 120 tisíc lidí. Denně je aktivně používá cca 15 tisíc lidí. Aplikaci sportovní „čtyřky“ má staženou téměř 70 tisíc lidí.

Aplikace ČT24 sbírá i ocenění. Verze pro iPhony a Android vytvořená firmou Inmite se stala mediální „Aplikací roku 2011“ ve veřejné anketě společností Internet Info.

Vstupem na Samsung Bada se počet uživatelů obou programů na „nových médiích“ znovu zvýší.

„Živé vysílání v systému Bada bude přístupné pro přístroje Samsung Wave. V ČR se prodává pět druhů těchto mobilů,“ říká zástupce společnosti Samsung v ČR a na Slovensku Jan Vaníček. „Bada, podobně jako jiné operační systémy, nabízí obchod s aplikacemi s názvem SamsungApps, ve kterém je více než 7600 aplikací a her. Online vysílání ČT24 a ČT4 nemohlo rozhodně chybět,“ dodává.

O rostoucí popularitě aplikací v SamsungApps svědčí skutečnost, že od spuštění obchodu v ČR bylo uskutečněno více než milion stažení. Systém Bada je přitom na trhu méně než rok. Spuštěn byl loni v srpnu.

Tiskový útvar ČT

Přílohy

obrázek (151 kB)

obrázek_1 (154 kB)

obrázek_3 (150 kB)

obrázek_4 (140 kB)