Zvěřina
Část: Co byste měli vědět o zvěřině
Obsah dílu
Paštiky s brusinkami a daňčí se šípkovou omáčkou, aneb zvěřinové lahůdky a tipy inspirované lesem podle našich babiček.
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Bylinky na zimu
II. řada
Hrstková polévka, karamelizované ořechy v medu a vůně koření, které v zimě prohřeje tělo i duši.
Drogerie, kosmetika
II. řada
Jak si vyrobit domácí prací prostředek i levnou a účinnou pleťovou masku podle starých osvědčených receptur.
Plavci a vory
II. řada
Recept na pstruhy po mlynářsku, jízda na voru a vzpomínky na krásné a nebezpečné řemeslo našich dědečků.
Víno
II. řada
Vínečko bílé, vínečko rudé, burčák i kulinářské delikatesy, které k vínu patří. Slavnosti vinobraní v Čechách a na Moravě.
Zedníci, tkalci
II. řada
Podíváme se do tkalcovské dílny, kde vznikají žinylkové šály, módní hit našich babiček. A pak si vyhrneme rukávy, namícháme maltu a na pomoc přizveme mistra zednického.
Jablko
II. řada
Upečeme si jednoduché a rychlé jablkové řezy a vylisujeme lahodný domácí mošt.
Krajina
II. řada
Naši předkové po staletí utvářeli krajinu, ve které žili, a také o ni pečovali.
Zelenina
II. řada
Zelenina je zdravá a naše babičky to dobře věděly.
Kameníci, tesaři
II. řada
Ustřelit a rozdělit kamenný blok v lomu nebo vyrobit šindel na střechu chce znalosti, fortel a zručnost.
Krůta
II. řada
Krocani a krůty prý mají devatero druhů masa. Připravíme si je po staročesku, s bramborovými plackami, jablky a hruškami.