Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

22. 3. 2020

Hlasatelky a nový magazín na ČT3: vysílání pro hrdiny, kteří zůstávají doma

Praktické rady a tipy, informační servis i nápady na volnočasové aktivity, cvičení a recepty. To vše čeká na diváky nového magazínu Život na třetí, který se třikrát denně a sedm dní v týdnu objeví ve vysílání nové stanice České televize ČT3. Poprvé zítra, 23. března, v devět hodin ráno. Jedním z hostů bude třeba vítězka pořadu Peče celá země Petra Burianová.

„Život na třetí beru jako velkou výzvu, ale i službu nejstarší generaci v tom nejlepším slova smyslu. Těším se na společné chvíle u rozhovorů se zajímavými hosty, předávání poznatků, zkušeností i dobré nálady. Právě tu považuji při zvládání stresujících situací, které mohou současná opatření související s prevencí před šířením nákazy vyvolávat, za velmi důležitou,“ vysvětluje Aleš Zbořil, jeden ze čtyř moderátorů magazínu, který budou střídavě připravovat týmy z Brna a Ostravy. Střídat se budou vždy po týdnu. V Brně doplní Aleše Zbořila při moderaci Petra Eliášová, z Ostravy budou diváky provázet Petra Češková a Radek Erben, stávající moderátoři Dobrého rána.

„Zvlášť starším lidem je teď třeba daleko více pomáhat, vše vysvětlovat, ale zároveň i potěšit milým slovem. Vlastně pohladit alespoň přes obrazovku. Ráda to udělám,“ uvádí Petra Češková, k níž se připojuje i Radek Erben: „Můj táta se těší na celý kanál ČT3. Především nabídka oblíbených starších seriálů jej alespoň na chvíli odvede od současného dění.“

Magazín Život na třetí, určený především seniorům, začíná každý den vždy v 9, 15 a 17 hodin. První dvě vysílání jsou čtvrthodinová, třetí má 25 minut. Seniorům usnadni orientaci v množství informací, jež se na ně nyní hrnou ze všech stran, a nabídne návody, jak vyplnit čas o samotě. Do pořadu mohou také posílat své náměty nebo dotazy. Jednotlivé vysílací bloky budou zpestřeny jednoduchým domácím cvičením i recepty.

K navození nostalgie a příjemných vzpomínek pomohou také hlasatelky, které se po patnácti letech vrátí na obrazovky. Diváci se mohou těšit na moderátorky pořadu Sama doma Lucii Křížkovou, Janu Havrdovou a Martinu Hynkovou Vrbovou. „Dozvěděla jsem se o tom na chodbě, krátce před přímým přenosem magazínu Sama doma. V tu chvíli jsem si vybavila našeho dědu z Hradce, to jak je teď nešťastný, protože je zavřený sám doma. A takových babiček a dědečků je mnoho. Řekla jsem si, že je to skvělé, že právě pro ně můžeme vysílat,“ komentuje své obsazení Martina Hynková Vrbová, pro kterou role hlasatelky nebude, na rozdíl od jejích kolegyň, premiérou. „Na práci v hlasatelně vzpomínám velmi ráda, byly to mé začátky v České televizi. Díky této profesi jsem se naučila správně vyslovovat a vystupovat před kamerou. Nikdy by mě nenapadlo, že se k této práci po patnácti letech vrátím. Těší mě to,“ doplňuje.

Hlasatelky se na obrazovce objeví vždy ve dvojici. „Naší rolí je být milými a vlídnými průvodkyněmi vysíláním ČT3 tak, aby celý program přinesl přes televizní obrazovku pohodu a příjemné chvilky jako protiváhu závažnosti celé situace kolem koronaviru. Dobrá nálada a pozitivní energie, to je náš hlavní úkol, kterého se budeme snažit zhostit co nejlépe,“ doplňuje Jana Havrdová.

Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Lucie Křížková, Martina Hynková Vrbová a Jana Havrdová (224 kB)

Petra Eliášová a Aleš Zbořil (535 kB)