Pálava
Část: Trdelníčky z Kobylí
Obsah dílu
Modré hory - vinařský rituál Zarážení hory — Trdelník — Vinařské a sudařské řemeslo — Regionální potravina: Rosol ze slámového vína - Slamáček — Tetičky z Kobylí — Trdelníčky z Kobylí — Řezbářské řemeslo - dřevěné formy — Pomerančová sedlina — NaKrojenky — Soutěž
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Chodsko
Chodské koláče — Chodské tradice - draní peří — Makový řez - regionální potravina — Medové řezy — Specifika a výroba dud — Chodský vandrovník — Soutež
Slovácko
Oskerušový dezert — Stloukání másla — Tradiční fazolová polévka a béleše — Bramborové lokše - regionální potravina — Svatební koláčky z Milotic — Archlebovský koláč
Jižní Čechy a Doudlebsko
Mětýnky neboli hnětýnky — Rožumberské stříhané koláče neboli koláče Petra Voka — Specifika Jižních Čech — Strakonická pekárna Libora Hlinky - Makovičník - regionální potravina — O žahouru — Říčice - jihočeské obřadní pečivo
Krkonoše
Prakovické neboli Prachovické koláče (1. část) — Muzeum Dům pod jasanem - ukázka tkaní) — Prakovické neboli Prachovické koláče (2. část) — Dobrovodské zelí a Zelná šťáva - regionální potravina — Sklárna Novosad - Harrachov — Houbanec neboli Hubník nasladko — Jilemnice - Krkonošské muzeum — Houbanec neboli Hubník naslano — Náhražky kávy — Jilemský spolek paní a dívek — Devítipodlahová bába — Krakonoš - vládce hor
Podluží
Pregulované koláčičky — Koláče ze skanzenu — Starý kvartýr, Koňaré a malování mýdlem — Erteple (1. část) — Malování kraslic — Erteple (2. část) — Figurky z kukuřičného šustí — Erteple (3. část) — Vynášení moreny a Charvatčánek — Vrtáň
Chorvatsko
Slavonie — Chorvatské dožínky — Dožínkové perníčky — Dožínkový průvod — Daruvarské včelaření — Výroba sýru v Dolních Střežanech — Končenické rybníky — Fišpaprikáš — Daruvarské vinohrady — Sídlo Svazu Čechů v Republice Chorvatsko — Řezy ledový vítr — Oslava české menšiny — Povidlová srdíčka — Soutěž
Bosna
Zapomenutá Bosna — Vltava, Slavonski Brod — Železný koláč — Bosenští Češi — Nová Ves v Bosně — Sarmy — Druhý břeh řeky Sávy — Buchty funusky — Kateřinský likér — Baćino brdo — Občanská válka — Červené sukýnky — Baklava — Výhled do budoucnosti — Makový koláč — Soutěž
Banát
Rumunský Banát — Skanzen v Gerníku I. — Šišky a vdolky — Skanzen v Gerníku II. — Vodní mlýnky na obilí — Eibenthal — Nalejvák — Folklórní soubor Eibenthal — Doly v Eibenthalu — Dřevořezba — Škola ve Svaté Heleně — Baptistický mandolínový orchestr — Helenské rohlíčky — Atmosféra české vesnice — Houska ručně pletená — Soutěž
Argentina
Argentinský sen — Chaco — Uzené maso a klobása — Češi z Velkých Bílovic — La Unión Checoslovaca — Chleba ke klobáskám a uzenému — Muzeum o prvních imigrantech — Slavnost Den imigrantů — Studienky — Bavlna — Lidia Soldánová — Farma s cihelnou — Vanilkové rohlíčky — České zvyky a česká kultura — Mazánek z Vernéřovic — Soutěž
Brazílie
Česká stopa v Brazílii — Pražské Jezulátko — Česko-brazilský frgál — Batayporá založená Baťou — Jihoamerická roláda — Vodopády na řece Iguazu — Dolores Baťová — Kuřecí polévka se zeleninou — Farma na venkově — Dezert brigadeiro — Lidová píseň na závěr — Karamelová trubička — Soutěž