Moučníky a cukroví

Trdelníčky z Kobylí

cca 60 trdelníčků

Těsto

½ l mléka
500 g polohrubé mouky
500 g hladké mouky
5 žloutků
1 vajíčko
2 hrstky cukru
40 g kvasnic
125 g másla
2 špetky soli

Citronová kůra, vanilkový cukr, troška rumu
Nasekaných vlašských ořechů a vajíčko na potření

Zaděláme těsto, které je strukturou hustší než na koláče. Necháme krátce kynout – cca 15 minut. Lžičkou vyhazujeme na vál, kde každý kousek rukou rozválíme na ruličku, kterou namotáváme na trubičkovou formu. Z tohoto množství je 6O trdelniků. Máme nachystáno poličovátko (rozšlehané vajíčko s mlékem). Namotaný trdelnik namočíme jednou stranou v poličovátku a v nasekaných vlašských ořechách. Klademe na plech. Na plechu necháme ještě nakynout. Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 10 minut Upečené trdelníky po vychladnutí plníme vařeným sněhem.

Náplň

Na toto množství 6 bílků a na každý bílek 420 g krystal cukr. Šleháme a vaříme nad parou,
pak plníme trdelníky

Ohodnoťte tento recept: 

89 hlasů

Další recepty Celý díl