Posázaví

Část: Regionální potravina: Palírna Radlík - Jablečná pálenka

Obsah dílu

Vodácké muzeum Zruč nad Sázavou — Grenadýr (1. část) — Vodácký štrůdl — Grenadýr (2. část) — Muzeum Jaroslava Foglara v Ledči nad Sázavou — Citronový sorbet s bergamotovým sirupem — Řemeslo lazebnické — Výroba mýdla se sušenými růžovými lístky — Jahodová zmrzlina — Regionální potravina: Palírna Radlík - Jablečná pálenka — Jablečný tažený závin — Soutěž

Části dílu

00:16
Vodácké muzeum Zruč nad Sázavou
    03:50
    Grenadýr (1. část)
      05:31
      Vodácký štrůdl
        07:01
        Grenadýr (2. část)
          07:31
          Muzeum Jaroslava Foglara v Ledči nad Sázavou
            10:04
            Citronový sorbet s bergamotovým sirupem
              15:32
              Řemeslo lazebnické
                18:51
                Výroba mýdla se sušenými růžovými lístky
                  22:51
                  Jahodová zmrzlina
                    26:32
                    Regionální potravina: Palírna Radlík - Jablečná pálenka
                      28:27
                      Jablečný tažený závin
                        34:38
                        Soutěž
                          Přehrát celé video

                          Recepty

                          Stopáž36 minut
                          Další díl
                          Pálava

                          Přehled dílů

                          25 dostupných
                          Stopáž37 minut

                          Beskydy

                          Adventní čas v Beskydech - Roráty — Oplatky s medem — Valašské ovce — Obžeráky — Valašské ovce - předení vlny — Pjery — Stavba a restaurování varhanů — Burtvaňok — Výroba adventních věnců — Peččunka (Bria) — Výroba lodiček ze skořápek — Zelníky — Adventní zvyky — Soutěž

                          18. 12. 2022 na ČT1
                          Stopáž37 minut

                          Plzeňsko

                          Plzeňské koláče — Skašovské hračky — Konzervace potravin - Fermentace a uzení — Řemeslo pletení košíků — Mrkvové šátečky — Regionální potravina: Cibuláda — Hnětýnky — Soutěž

                          11. 12. 2022 na ČT1
                          Stopáž37 minut

                          Telč a Jihlavsko

                          Peciválky — Telčský spolek velocipedistů — Regionální potravina: Havlíčkovo řeznictví - Třebíčská slanina na jalovci a Klobása se švestkou — Chala — Židovské tradice — Kosti svatých a dušičky — Soutěž

                          4. 12. 2022 na ČT1
                          Stopáž37 minut

                          Slavkovský les

                          Houbový koláč — Historie osady Kladská — Císařský trhanec — Zaniklá osada Čistá a smírčí kříže — Vábení jelenů — Zvěřinové plíčky po myslivecku — Regionální potravina: ovocný čaj Nebe v hubě — Soutěž

                          27. 11. 2022 na ČT1
                          Stopáž36 minut

                          Pálava

                          Modré hory - vinařský rituál Zarážení hory — Trdelník — Vinařské a sudařské řemeslo — Regionální potravina: Rosol ze slámového vína - Slamáček — Tetičky z Kobylí — Trdelníčky z Kobylí — Řezbářské řemeslo - dřevěné formy — Pomerančová sedlina — NaKrojenky — Soutěž

                          20. 11. 2022 na ČT1
                          Stopáž36 minut

                          Posázaví

                          Vodácké muzeum Zruč nad Sázavou — Grenadýr (1. část) — Vodácký štrůdl — Grenadýr (2. část) — Muzeum Jaroslava Foglara v Ledči nad Sázavou — Citronový sorbet s bergamotovým sirupem — Řemeslo lazebnické — Výroba mýdla se sušenými růžovými lístky — Jahodová zmrzlina — Regionální potravina: Palírna Radlík - Jablečná pálenka — Jablečný tažený závin — Soutěž

                          13. 11. 2022 na ČT1

                          Napište nám