Různé

Jahodová zmrzlina

Vezmi asi 1-1,5 kilogramu čerstvých jahod, očisti je, vlož je do hrnce a přidej 1,5 dcl vody a cca 170 g cukru (cukru přidej nebo uber podle sladkosti a chuti jahod, které používáš). Vše vař tak dlouho, až budou jahody rozvařené. Směs nech vystydnout. Přidej šťávu z jednoho citrónu a asi 6 dcl smetany. Nepoužívej ušlehanou šlehačku, zmrzlina by nevykreslila detaily formičky/formiček, které budeš pro servírování používat!

Směs opatrně smíchej a zmraz.

Postup plnění a servírování z historických formiček:

Když je zmrzlina zmražená cca na konzistenci másla, naplň jí do kovových formiček, které jsi před tím vychladil v mrazáku. Formičku naplněnou zmrzlinou zabal do igelitového sáčku a pokračuj v mražení.

Těsně před servírováním formičku se zmrzlinou rychle ponoř na vteřinu do čisté vody běžné teploty (vodu nijak neohřívej ani nechlaď), rychle otři od přebytečné vody a rozloupni formičku nožem a vyklop zmrzlinu na talířek. Dozdob libovolným ovocem či lístkem máty.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl