
Posázaví
Obsah dílu
Vodácké muzeum Zruč nad Sázavou — Grenadýr (1. část) — Vodácký štrůdl — Grenadýr (2. část) — Muzeum Jaroslava Foglara v Ledči nad Sázavou — Citronový sorbet s bergamotovým sirupem — Řemeslo lazebnické — Výroba mýdla se sušenými růžovými lístky — Jahodová zmrzlina — Regionální potravina: Palírna Radlík - Jablečná pálenka — Jablečný tažený závin — Soutěž
Části dílu












Recepty

Přehled dílů

Českotěšínsko
Českotěšínsko — Tvarožník — Slamník ze žita — Káva žitovka — Regionální potravina: Slezská medovina — Bachora, místní specialita — Kožené doplňky ke krojům — Kotulova dřevěnka a stloukání másla — Pecinek, chléb plněný uzeninami — Tradice Českotěšínska — Soutěž

Luhačovické Zálesí
Luhačovice — Luhačovické Zálesí — Luhačovické knedlíky — Luhačovická keramika — Luhačovická kyselice — Regionální potravina: Pšenično-žitný chléb s žitnou kaší a kmínem — Svatba — Obřadní svatební koláč — Soutěž

Brněnsko
Manželské soužití na Brněnsku — Divadelní soubor OchOTNICE — Hausfrondle — Těšanská kovárna — Regionální potravina: Karamelový větrník — Káva — Poctivé domácí nudle — Restaurování a inspirace minulostí v Žatčanech — Štafetky — Maryša — Soutěž

Mladoboleslavsko
Půst na Mladoboleslavsku, první postní neděle — Mandlové preclíky z Mnichova Hradiště — Pletení z orobince — Pražná neděle, pražmo — Pletení z orobince — Kýchavá neděle — Kittelův dům a vykuřování — Regionální potravina: Malé vázané koláčky s tvarohem — Český granát — Družebná neděle — Koláče družbance — Soutěž

Chorvatsko
Slavonie — Chorvatské dožínky — Dožínkové perníčky — Dožínkový průvod — Daruvarské včelaření — Výroba sýru v Dolních Střežanech — Končenické rybníky — Fišpaprikáš — Daruvarské vinohrady — Sídlo Svazu Čechů v Republice Chorvatsko — Řezy ledový vítr — Oslava české menšiny — Povidlová srdíčka — Soutěž

Bosna
Zapomenutá Bosna — Vltava, Slavonski Brod — Železný koláč — Bosenští Češi — Nová Ves v Bosně — Sarmy — Druhý břeh řeky Sávy — Buchty funusky — Kateřinský likér — Baćino brdo — Občanská válka — Červené sukýnky — Baklava — Výhled do budoucnosti — Makový koláč — Soutěž

Banát
Rumunský Banát — Skanzen v Gerníku I. — Šišky a vdolky — Skanzen v Gerníku II. — Vodní mlýnky na obilí — Eibenthal — Nalejvák — Folklórní soubor Eibenthal — Doly v Eibenthalu — Dřevořezba — Škola ve Svaté Heleně — Baptistický mandolínový orchestr — Helenské rohlíčky — Atmosféra české vesnice — Houska ručně pletená — Soutěž

Argentina
Argentinský sen — Chaco — Uzené maso a klobása — Češi z Velkých Bílovic — La Unión Checoslovaca — Chleba ke klobáskám a uzenému — Muzeum o prvních imigrantech — Slavnost Den imigrantů — Studienky — Bavlna — Lidia Soldánová — Farma s cihelnou — Vanilkové rohlíčky — České zvyky a česká kultura — Mazánek z Vernéřovic — Soutěž

Brazílie
Česká stopa v Brazílii — Pražské Jezulátko — Česko-brazilský frgál — Batayporá založená Baťou — Jihoamerická roláda — Vodopády na řece Iguazu — Dolores Baťová — Kuřecí polévka se zeleninou — Farma na venkově — Dezert brigadeiro — Lidová píseň na závěr — Karamelová trubička — Soutěž

Dolňácko
Dobří holubi se vracejí — Slovácko — Koláče motýláče — Jak se dělají došky — Pavlicovi — Tažený štrůdl — Poštovní holubi — Šimonova mlékárna — Folklorní soubor Svodnica — Nakládané sýry — Pařená kolečka — Blatnice pod Svatým Antonínkem — Soutěž



