
Kdo šetří, má za tři!
Část: Jak vznikají octy
Obsah dílu
Soběstačnost, šetrnost a na podzim plná spíž, to bývalo heslo dobrých hospodářů a hospodyněk.
Části dílu
00:45

Bramborové placky pečené na blaše
04:43

Opylaření
12:12

Dobrůtky ve sklenici
15:28

Jak vznikají octy
18:19

Chytil táta candáta
21:48

Babiččina polévková konzerva
Recepty

Domácí jezírko
Přehled dílů
166 dostupných

Jednohubky, pomazánky
Malé pohoštění se dá vykouzlit i z toho, co dům dal, aneb několik tipů pro blížící se svátky.
25. 12. 2022 na ČT3

Podzimní radosti
Podzim tradičně patří slavnostem pod širým nebem a také radosti z darů přírody.
14. 11. 2021 na ČT1

Na svatého Martina
Na svatého Martina husa a džbán vína!
7. 11. 2021 na ČT1

Pekáče a povidláky
Kameninové kuchyňské nádobí po babičce je skvělé na pečení chleba i na výrobu švestkových povidel.
31. 10. 2021 na ČT1

Likéry a sušenky
Je libo višňový či bezinkový? Naše babičky vymyslely spousty receptů na digestivy, které podpoří trávení a jsou skvělou tečkou za nedělním obědem.
24. 10. 2021 na ČT1

Domácí jezírko
Voda je dárkyní života. Po vzoru našich předků vybudujeme malý vodní rezervoár a zjistíme, jak prospívá všemu okolo.
17. 10. 2021 na ČT1