Polévky

Babiččina polévková konzerva

Skvělý způsob, jak jednoduše uchovat zeleninu na zimu.

Příprava konzervy

kořenová zelenina
cibule
sůl
sušené nebo čerstvé sezónní houby
polévkové bylinky

Nastrouháme kořenovou zeleninu a cibuli. Smícháme se solí, která by měla být v množství 10 % objemu zeleniny. Přidáme sušené nebo čerstvé sezónní houby, polévkové bylinky a naložíme až po okraj do sklenice (ve sklenici by neměl zůstat prázdný prostor). Zavíčkujeme, ukládáme do chladu. Trvanlivost je nekonečná.

Vaření polévky

polévková konzerva
předvařené nudle
předvařené luštěniny

Směs rozmícháme v horké vodě, vložíme předvařené nudle, trochu předvařených luštěnin a polévka se může ihned podávat.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl