Ryby a mořské plody

Candát po mlynářsku

Kulinářská klasika s kapary. Jedna z nejlepších našich sladkovodních ryb.

filety z candáta
sůl
mouku na obalení
kostičky másla na pečení candáta
plocholistou petržel
kapary
šťáva z půlky citronu (dávkujeme podle chuti)

Vyfiletovat rybu není úplně jednoduché, ale v řadě rybáren i v některých prodejnách ryb vás téhle práce ušetří. Filet je poté třeba ještě začistit a vyjmout z něj kůstky, nejlépe speciální pinzetou. Rybí maso osolíme, a stranu filetu s kůží lehce vtiskneme do mouky. V pánvi rozehřejeme kostičky másla a rybu pět minut pečeme nejprve kůží dolů. K pánvi ji opatrně přitiskneme, aby se nezkroutila a propekla se rovnoměrně. Nakrájíme si plocholistou petržel a kapary. Rybu otočíme a pečeme dalších pět minut za stálého přelévání výpekem. K filetům přidáme petrželku i kapary, a pokud je třeba, i další kousek másla. Candáta dochutíme citronovou šťávou a můžeme servírovat. Jako přílohu podáváme třeba šťouchané brambory.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl