Papuče na zimu
Část: Historie papučí
Obsah dílu
Domácí výrobě hřejivé a pohodlné obuvi se kdysi věnovaly celé vesnice a zájem o kostkované papuče s bambulí byl nevídaný.
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Jednohubky, pomazánky
IV. řada
Úvod — Historie lahůdkářství — Jedno skvělé sousto — Bůčková pomazánka — Zachraň jídlo — Pomazánka z pečené zeleniny — Andělský čaj — Vlašák — Rozloučení
Podzimní radosti
IV. řada
Houbaření — Hubertova jízda — Hubertovy řezy — Jak správně zpracovat houby — Houbový koláč
Na svatého Martina
IV. řada
Úvod — Svatomartinská husa — Svatomartinské víno — Když je husa upečená — Jak to bylo s Martinem — A svatomartinské rohlíčky
Pekáče a povidláky
IV. řada
Kamenina — Švestková povidla — Švestky a slanina — Na ohni pečené
Likéry a sušenky
IV. řada
Úvod — Bezinkovo-kávový likér — Pohankové sušenky — Víno a višně — Bylinky do benediktinky — Digestiv pro detektiva
Domácí jezírko
IV. řada
Úvod — Jezírka — Krémová bramboračka — Spojená jezírka šumavská — Šneci po pražsku — Jak se vaří žurek
Kdo šetří, má za tři!
IV. řada
Bramborové placky pečené na blaše — Opylaření — Dobrůtky ve sklenici — Jak vznikají octy — Chytil táta candáta — Babiččina polévková konzerva
Kroje, vdolky
IV. řada
Kroje z Berdiny — Převalované vdolky I — Fěrtůšek, kordula, krabačky — Převalované vdolky II — Cifrování — Převalované vdolky III — Dcérečka, synek
Senoseč
IV. řada
Úvod — Senoseč — Seno pro koně — Zdraví pro louku — Flíčky se zelím — Louka dávných časů
Třešně, višně
IV. řada
Úvod — Třešňobraní — Chutné a rozmanité — Kachní prsa na třešních — Péče o stromy — Višně v čokoládě