Zeleninová jídla

Dýňové hranolky

Dýně je skvělá zelenina, která obsahuje vitamíny, minerály, kyselinu listovou a velké množství betakarotenu, který je dobrý pro náš zrak a pokožku. A dýně hokkaidó je také správnou volbou, když si chceme dopřát malý detox. Pokud máme menší dýně, nemusíme odkrajovat slupku.

dýně (hokkaidó)
oblíbené bylinky, nejlépe čerstvé
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Na dip

kelímek zakysané smetany
česnek podle chuti
sůl
bylinky

Při krájení dýně buďme opatrní na prsty, protože po tvrdé dýňové slupce nůž snadno sklouzne.

Dýni je třeba nakrájet a dužninu se semínky vydlabat. Semínka můžeme upražit či usušit v troubě a připravit si tak něco na zub třeba ke sledování televize. Dýňová semínka jsou totiž plná cenných živin, hlavně zinku, kterého míváme nedostatek.

Smícháme olivový olej, své oblíbené bylinky a sůl. Touto směsí dýňové půlměsíčky potřeme a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 35 minut. Podáváme s dipem, na který jednoduše smícháme uvedené ingredience.

Ohodnoťte tento recept: 

18 hlasů

Další recepty Celý díl