Pod pokličkou → 8. 5. 2020

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2011

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 69296

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

8. 5.
2020

Jídlo pro oko neodolatelné

Servírování mělo vždy svá pravidla, ale i způsoby předkládání pokrmů se mění. V jídle rozhodně platí, že jíme i očima, proto by pokrmy měly být vždy naservírovány pěkně, tak abychom na ně dostali chuť. Rozhodně už neplatí, že čím více je toho na talíři a čím bohatší je obloha, tím je jídlo lepší. Naopak, takový přeplněný talíř nedává vyniknout tomu, co je na talíři nejpodstatnější. Pod pokličkou tentokrát objevíte trendy v servírování, prostě jak z jídla učinit zážitek.

Víte, že...

a) Tlustostěnné talíře našich babiček s kytičkami by se v moderní gastronomii příliš neuplatnili. Kuchaři raději používají velké jednobarevné kulaté talíře, na kterých je servírovaný pokrm jedinou ozdobou. V oblibě jsou ale i netradiční talíře ve tvaru loděk,...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Pstruh na pórku

pstruh
2 ks pórku
svazek petrželové natě
1x 12% smetana
3dl bílého suchého vína
šťáva z jednoho citrónu
máslo
bílý pepř
sůl

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Ti, co jedli mamuty, byli zdraví na tuty

2. 3. 2011 17:00 ČT1

Paleolitická neboli pravěká dieta, to jsou názvy pro systém stravování vyznávající návrat k velmi hlubokým stravovacím kořenům. Odborníci tvrdí, že období paleolitu bylo nejdelší kapitolou lidských dějin. Několik následujících…