Pod pokličkou → 17. 7. 2019

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68067

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

17. 7.
2019

Jak s praotcem Čechem, živ se strdím, mlékem

Zatímco některé potraviny si našly cestu do našich kuchyní teprve nedávno, jiné znali naši předci už před stovkami, ba i tisíci lety. Zpátky k české kuchyni se vracejí nejen makrobiotici a vyznavači bio, ale i obyčejní lidé. Návrat k tradicím se stal po mnoha letech vyznávání exotických kuchyní, především čínské, italské, mexické apod., velkou módou. Zpět k tradicím se vrací i způsob použití českých potravin v kuchyních.

Víte, že...

a) Po roce 1990 došlo v naší zemi k rozvoji ekologického zemědělství. A obliba bio potravin rok od roku roste. Jen v loňském roce došlo oproti roku 2006 ke zdvojnásobení počtu ekofarem, z čehož vyplývá, že po kvalitních a tradičních českých potravinách...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Hrachová pochoutka

500 g loupaného celého hrachu
200 ml rajčatového protlaku
500 g bílého kysaného zelí
100 g sýra Eidam
40 g strouhanky
1 lžíce oleje
pepř
sůl

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Jak myslíme, tak jíme a jak jíme, tak myslíme

20. 10. 2010 17:30 ČT1

Jídlo není jen záležitostí žaludku, ale i mozku. Stejně jako psychika ovlivňuje naši stravu, tak může skladba potravin ovlivnit naši psychiku. Pro někoho se jídlo stává zástupným prostředkem k řešení stresů či emočně vyhrocených…