Pod pokličkou → 9. 9. 2012

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68995

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

9. 9.
2012

Celer, mrkev, jabka skladujte jak babka

Rychlá doba přináší rychlá řešení - potraviny rychle nakoupíme, zpracujeme i sníme. Ale prý se blýská na lepší časy, stále více Čechů se vrací k pěstování zeleniny i ovoce a jejich zpracování. Spousta rodin nakupuje i od místních farmářů a chtějí jejich produkty sami skladovat. Jak ukládat zeleninu, ovoce nebo v české kuchyni nepostradatelné brambory, tak to se dozvíte opět Pod pokličkou. Zároveň uvidíte, jak potraviny skladovaly naše babičky a jaké možnosti máme my lidé panelákoví!

Víte, že...

a)  Chcete uskladnit brambory až do jara? Vykopejte je za sucha a nechte několik hodin ležet na vzduchu. Pak je na několik dní volně rozložte v tmavší vzdušné místnosti. Nakonec brambory dejte do hadrových či papírových pytlů a uložte na tmavé, chladné, ale suché...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Kuřecí řízky se sušenými švestkami:

1 cibule
2 lžičky olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžička kurkumy
½ lžičky mleté skořice, koriandru a zázvoru
2 kuřecí prsní řízky
300 ml kuřecího vývaru
2 lžíce rajčatového pyré
200 g sušených švestek

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Alkohol je koření, které má své určení

27. 10. 2010 17:30 ČT1

Alkohol nemusí být jen aperitivem a digestivem, ale i kořením a dochucovadlem studených i teplých pokrmů. Alkohol se používá v mnoha světových kuchyních pro lepší chuť, jako regulátor hustoty i způsob dokončení pokrmu. Tentokrát…