Pod pokličkou → 26. 3. 2020

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68928

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

26. 3.
2020

Hotelová strava, honosná i zdravá

Jedete na dovolenou, míříte do zahraničí, chcete se prostě ubytovat a stravovat v hotelu nebo v jiném ubytovacím zařízení, pak musíte vidět další díl pořadu Pod pokličkou. Zde se dozvíte, jak a kde se dobře stravovat a bydlet. Co můžete čekat, pokud vám obsluha nabídne all inclusive, švédský stůl nebo anglickou snídani. Uslyšíte i to, jaký je rozdíl v kvalitě i zvycích v jednotlivých zemích i na různých kontinentech.

Víte, že...

a) Přestože našinci neváhají nasednout do letadla a vyrazit za exotikou, nejvíce navštěvovanými zeměmi a tedy i vyzkoušenými kuchyněmi jsou Chorvatsko, Slovensko, Itálie, Řecko, Egypt, Španělsko, Tunis, Francie, Bulharsko a Turecko. Máme prostě rádi teplíčko!
b)...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Pórkovo–hruškový krém

4 lžíce másla
5 pórků
3 brambory
4 hrnky kuřecího vývaru
1 kg konzervovaných hrušek
1 hrnek nálevu z konzervovaných hrušek
2 lžičky soli
½ lžičky mletého bílého pepře
1 hrnek smetany ke šlehání
150 g plísňového sýru
2 lžíce čerstvé pažitky

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Teriny a paštiky - z masa, hub i ze štiky

12. 5. 2010 17:30 ČT1

Podle definice je paštika masová směs různé konzistence. Co se v této směsi skrývá, odhalí pořad Pod pokličkou. Uvidíte, co je v konzervách a dozvíte se, jaký je rozdíl mezi paštikou a terinou, jak se tyto pokrmy připravují a…